Gezellig kokkerellen

Brood in vele varianten

Eerder heb ik al een keer gepost over brood, en de vrijheid van het broodbakproces. Er is brood in vele varianten, dus ook in deze keuken. Vandaag was het brood weer op, dus ik heb onze keukenmachine maar weer eens aangezet. Het deeg was perfect, niet te nat en niet te droog. Het bleef mooi aan de deeghaak hangen.

Diversiteit

Brood is erg divers. Mijn vrouw en ik bakken het graag en we krijgen heel vaak complimenten over ons heerlijke luchtige brood. En qua kruiden en ingrediënten doen we meestal maar wat. Dit kan erg ontmoedigend klinken als je brood wilt gaan bakken en je geen idee hebt waarmee je moet variëren, maar kijk gewoon eens rond. Wat heb je in huis? Wat moet per se op?

Ik had nog een eenzame appel liggen die een beetje zacht begon te worden. Geen stevige appel, maar perfect voor brood. En ik had nog gedroogde abrikozen uit een aanbieding (was echt heel goedkoop!). En walnoten waren een paar weken geleden bij Lidl in de aanbieding, dus mochten daar er ook een stel van doorheen. Zo heb je iedere week wat anders. Brood is wat dat betreft bij ons nooit saai! En dat vind ik bij het standaard supermarktbrood wel. Het smaakt allemaal een beetje flets. En het is veel duurder dan ons brood, wat heerlijk is.

Brood in vele varianten maken

Nieuwe varianten verzinnen is niet moeilijk. Je moet gewoon niet teveel nadenken. Geloof me, daar raak je getraind in 😉
Je moet gewoon iets nieuws verzinnen als je iets niet lekker vindt. Als het wel lekker is, schrijf je het op. Brood vraagt geen geavanceerde apparatuur, maar wel een beetje aandacht en liefde. Het is heerlijk meditatief en je hebt ook nog eens iets lekkers in je lunchtrommeltje!

Show-off

Ik ben erg trots op mijn broden en ik laat ze graag aan anderen zien. Ik word er ook steeds handiger in, omdat ik het vaker doe. Bij deze een paar mooie plaatjes!

brood in vele varianten
brood in vele varianten
brood in vele varianten
brood in vele varianten
brood in vele varianten
brood in vele varianten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.