Algemeen

10 frustraties op Marktplaats

Marktplaats is ideaal om je oude spullen te verpatsen, Marktplaats is the place to be… tenzij je advertenties voor geen meter lopen. Vroeger kon ik zowat een drol erop zetten en het verkocht krijgen, nu loopt het slechter dan van tevoren. Soms denk ik: ik breng alles naar de kringloop. Maakt niet uit hoeveel ik ervoor kan krijgen; mensen kopen mijn spullen tóch niet. Als ik rijker was dan nu zou ik dit doen, want het is de frustratie bijna niet meer waard.

Frustratie

Hoe goed je Marktplaatsteksten ook zijn, soms heb je gewoon tijden dat je niets verkoopt. Of dat iedereen opeens van zijn hobby’s af moet. Of dat Marie Kondo opeens zieltjes wint (ik doe het haar niet na, ik heb nog allemaal spullen op Marktplaats staan). Dat is zeer frustrerend. Wat is er het meest frustrerend aan Marktplaats?

 1. Kopers die ergens op bieden en het bod dan binnen een halfuur verwijderen. ‘Ik heb al een andere gevonden, succes met de verkoop!’ Nou, dank je, lieverd… het ding staat er al zo lang op. Ik had hem zelfs voor je gedemonteerd, zodat hij in de auto paste. Bah!
 2. Kopers die een meubelstuk leuk vinden en de vraagprijs bieden, omdat ze het wel willen hebben als ze verhuisd zijn. Oh mooi, nu fungeer ik als een soort opslagplaats? Zet het dan gewoon bij je moeder op zolder, totdat je verhuisd bent, want straks is het meubelstuk weg… Kuch. Ik zit er nu nog maanden mee, omdat niemand biedt.
 3. Bieders die gaan bieden en hoop geven, maar thuis niet overleggen. ‘Oh nee, mijn vrouw wil hem toch niet hebben. Bedankt voor de moeite!’
 4. Mensen die geen verzendkosten willen betalen. De prijs was toch inclusief verzendkosten? Nee, exclusief. Oh… kom je het dan brengen? Nee.
 5. Soms zó lang moeten wachten op een koper, omdat je iets hebt wat vrij exclusief is. Bij sommige nichemarkten (zoals damesschoenen in supergrote maten) gaat het juist héél snel, omdat het dan dingen zijn voor het dagelijks gebruik.
 6. Je maakt een afspraak met de koper om iets op te laten halen, gefeliciteerd! Alles wordt in de details geregeld… komt de koper uiteindelijk niet opdagen. Zonder tegenbericht. Dat vind ik asociaal.
 7. De hoeveelheid topadvertenties. Ik koop graag van particulieren, omdat het duurzamer is. Maar ik moet me eerst door 20 topadvertenties graven. Gelukkig hebben sommige browsers een add-ons/extensies die ze verbergen, maar niet álle browsers hebben die. Irritant!
 8. Mensen die geen foto’s bij hun advertenties zetten. Iedere telefoon of tablet heeft een camera (zelfs die van mij). Al leen je het toestel van je zus, zet er foto’s bij!
 9. Biedingen die absurd laag zijn. Kom op zeg!
 10. Mensen die advertenties niet lezen. Wat zijn de maten? Ehm, dit staat in de advertentie. Hoeveel vraag je ervoor? Staat óók in de advertentie. Waarom doe je hem weg? Staat in de advertentie. Als ik iets koop op Marktplaats, lees ik de advertentie.

Wat zijn jouw Marktplaats-frustraties?

P.S. Het valt me tegen dat ik geen aparte categorie voor Marktplaats heb. Voor meer Marktplaats-perikelen heb ik nog een paar vermakelijke linkjes;

P.P.S. Geen zorgen, het gesprek in de kopfoto heb ik zelf niet gevoerd. Ik ben een stuk diplomatieker in mijn berichten 😉

14 thoughts on “10 frustraties op Marktplaats

 1. Het enige waar ik me aan erger is mensen die niet op komen dagen. Ben er soms wel voor thuis gebleven. Nummertje 6 dus. Dan ben je zo boos. Kost een snipperdag. Bel of mail gewoon of maak geen afspraak.

 2. Plaats een link naar je marktplaats advertenties op je blog. Er zijn meer bloggers die dat doen en je bereikt nog meer mensen! Ik ben gestopt met kopen en verkopen op marktplaats: gebruik nu vooral FB-verkoopgroepen. Succes!

  1. Ik heb bewust al anderhalf jaar geen Facebook meer (ik mis de stekjesgroepen), de groepen in mijn regio liepen vrij slecht en werden bedolven onder de spam. Ik overweeg inderdaad die link te plaatsen, maar ik moet er nog over nadenken. Want ik vind het niet erg dat mensen zien in welke stad ik woon, maar wel in welke straat ik woon. Ik weet niet in hoeverre dat zichtbaar is.

  1. Nou ja, ik heb al anderhalf jaar geen Facebook. En de verkoopgroepen in mijn wijk en stad liepen slecht.. Ze werden slecht gemodereerd en de typische braderieartikelen waren er zo talrijk dat de particulieren geen kans kregen…

 3. Ik zou toch NOOIT vrij nemen van mijn werk voor een MP koper! Ik vind kopers die gewoon niet komen / niets meer laten horen ook zó asociaal – dat DOE je toch niet? Of: een koper die vraagt of ik een groot zwaar vloerkleed “even” kan langsbrengen, 60 km. verderop, want zij heeft geen auto en anders moet ze er met de trein zo mee slepen. Nee, ik heb ook geen auto, dus dan zou ik ermee moeten slepen met de trein? En dan ook nog een tirade als je dat weigert… Ik vroeg me al af of jij de koper of de verkoper uit je voorbeeld was ;-). Facebook etc. schijnt beter te werken tegenwoordig, maar daar doe ik niet aan.

  1. Ik begrijp dit ook niet. Afspraak is voor mij afspraak en als je niet kan, laat je iets van je weten. En mensen die vragen of je het niet even kunt brengen erg asociaal. Ik heb wel een auto, maar ik vind het de verantwoordelijkheid van de koper om geschikt vervoer te regelen. Ik heb wel eens het verhaal gehoord dat een man een stel mensen vroeg om te betalen voor de aanhanger die hij wilde huren (hebben ze natuurlijk niet gedaan)… Ik vind het onbeschaamd.

 4. Het is zeer frusterend als mensen niet komen opdagen.je reseveer spullen en dan niet komen en niet meer reageren.das zeer laag aan de grond.
  Eigenlijk moet marktpaats iets verzinnen dat de koper een aanbetaling moet doen.
  Komen ze dan niet opdagen dat is dan hun straf..maar er zijn ook veel nette mensen tussen de kopers.ik had laats een koper deze moesten 3 uur rijden heb ze dus ook
  Een lekker kopje koffie aangeboden.
  Ze waren dol anthosiast.. dus zo kan het ook.

 5. Ik stoor me aan iets, waar ik verder nooit niemand over heb gehoord. Je wordt via je MP-berichten benaderd door mensen die m.i. controleren of je iets al hebt verkocht of niet. Deze mensen (meestal gepensioneerden, denk ik) zullen hiervoor enige vergoeding krijgen, maar werken duidelijk voor Marktplaats en dat het geen kopers zijn druipt er vanaf!

 6. Mensen die afdingen aan de deur. Terwijl duidelijk in de advertentie stond dat de prijs vast was. Of.. mensen die de vraagprijs bieden en aan de deur zeggen dat er iets mis is aan je product terwijl dat duidelijk niet zo is.. om wederom de prijs naar beneden te krijgen.

  1. Afdingen aan de deur heb ik nog niet meegemaakt. Iets aan de deur afkraken wel. Toen heb ik gezegd: ‘Hé, je hoeft het niet te kopen.’ Diegene kocht het toch, voor de vraagprijs. Rare mentaliteit, dat afkraken.

 7. Wat ik gruwelijk irritant vind zijn verkopers die kopers eindeloos tegen elkaar laten opbieden zonder ooit ergens op te reageren. Daarom ga ik soms uit pure frustratie een idioot hoog bod plaatsen en daarna intrekken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.