Mens & Leven

Wij zijn binnenkort met z’n drieën!

Met de 12-wekenecho al een paar weken achter de rug kondigen wij met trots aan dat we moeders worden! Een echte coronial, zoals deze generatie wordt genoemd. We kijken er enorm naar uit!

Onze band is alleen maar sterker geworden. We hadden al een enorm sterke band, maar nu krijgen we ook nog eens samen een kind, wat we altijd al samen hebben gewild (ben je dat vergeten? Oh, hier en hier kun je er over teruglezen)!

Kwaaltjes en ander gespuis

Hoe het gaat met mij? Nou, eigenlijk wel goed. Heel erg moe en buiten adem als ik de trappen op en af heb gelopen, soms moet ik halverwege even stoppen. En de rit heen en terug naar de tandarts was… nou ja, twee dagen bijkomen. Ik werk wel normale uren, maar omdat ik een zittend beroep heb wat ik vooral vanuit huis kan uitoefenen, is dat goed te doen. Ik heb ook iedere week een dag vrij, dan kan ik lekker een boek lezen.

Qua misselijkheid valt het reuze mee. Ik heb er echt geluk mee gehad. Wel misselijk geweest, maar dat is echt peanuts als ik af en toe lees wat mensen moeten doormaken. Het enige wat ik echt niet meer kan ruiken is gemberthee! En ik moet bij bepaalde afdelingen bij de supermarkt wegblijven, want die ruiken te sterk.

En mijn smaak? Het eerste wat ik niet meer lustte was mijn vertrouwde ochtendespresso. Het rook opeens naar verbrand slootwater! Ik dacht dat de ring van mijn espressopot niet meer goed was. Ik heb het nog een week geprobeerd, maar ik heb de handdoek in de ring gegooid en ben overgegaan op thee.

Een paar weken later had ik een positieve zwangerschapstest! Dat was een enorme mindfuck. Verder ben ik opeens heel gek op etenswaren die ik at toen ik nog in een studentenhuis woonde. Ik heb vlak voor de jaarwisseling m’n vrouw d’r kop gek gezeurd om een stokbroodje kruidenboter.

Genieten zul je!

Iedereen zegt: ‘Vergeet niet te genieten!’/’Geniet ervan!’. En ik geniet ook wel, maar ik heb absoluut niet het idee dat dit bij iedereen zo is. Sterker nog: de eerste 12 weken heb ik me enorm veel zorgen gemaakt (schijnt ook niet goed te zijn). Niet om m’n eigen gezondheid, maar om die van het kind. De laatste weken kan ik eindelijk een beetje genieten. Ik voel me ondanks het feit dat ik de conditie van een natte dweil heb mentaal gewoon goed. Maar dan met extra huilbuien vanwege lieve mensen, jonge dieren of pasgeboren baby’s. Hoort er gewoon bij!

Ik vind het nog steeds een raar idee dat je binnen 9 maanden een heel mens in je kan laten groeien. Mijn buik is niet zo aanwezig, ik dacht een tijd terug dat het een stuk harder zou gaan. Mijn zwangerschapsbroek zakt nog steeds langzaam naar beneden, terwijl mijn broeken die ik normaal draag echt niet meer lekker zitten.

We verheugen ons op de toekomst. Natuurlijk zal die niet meer hetzelfde zijn zonder kinderen, maar er staat ons een groot avontuur te wachten!

12 thoughts on “Wij zijn binnenkort met z’n drieën!

  1. Wat een mooi en bijzonder nieuws. Heel veel geluk samen, als gezin! Ik vind het ook mooi hoe je er zo open over schrijft. Ik heb zelf nooit een zwangerschap meegemaakt, maar ik kan me voorstellen dat er allerlei emoties en lichamelijke zaken bij komen kijken die breder zijn dan het genietscala.

  2. Hoera, wat leuk. Van harte gefeliciteerd!
    Gelijk heb je dat het ontzettend bijzonder is om een mensje te groeien, fascinerend 🙂 Oh en je kunt nog zwangerschapsleggings proberen, die zakken in het tussenstadium wat minder af. Blijf je verwonderen en geniet van de voorpret (en die vermoeidheid gaat vroeg of laat weer over, gelukkig!)

    1. Ik ben niet van de leggings, maar Hema heeft zwangerschapspanty’s en hun kwaliteit is over het algemeen erg goed. Dus dat ga ik proberen, want ik heb wel jurken in allerlei maten. En ik draag erg graag jurken. Gek genoeg lijk ik in mijn wollen wintertrui echt al 6 maanden zwanger (hij past overigens nog wel) 😂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.