Opruimen

De Tweedehands Verkopen Challenge

Ik volg al een behoorlijke tijd de blog Fuckdiestudieschuld. Niet dat ik een studieschuld heb (allang afgelost, was een relatief kleine schuld), maar ik hou van budgettips en uitdagingen. De Tweedehands Verkopen Challenge vond ik wel een leuk idee. Het doel van de challenge was voor mij extra sparen. En minder spullen in huis.

Challenge accepted!

Ik hield het veilig; trots zette ik 3 kledingstukken te koop. Het vlotte niet bij Vinted. Ik moest geduld hebben, geloof ik. Dat is niet mijn sterkste kant. Ik hou van snelle deals! Mijn kledingkast werd het haasje; ik ben al m’n spullen maar eens doorgegaan. Er kwamen 4 kledingstukken extra tevoorschijn die ik ook kon verkopen. Ik verkocht 3 kledingstukken en 2 accessoires.

Ik besloot de boekenkast in de huiskamer uit te mesten, want dat moest toch al. Er zaten boeken in die ik nooit zou lezen. Ooit gekocht bij een boekenbeurs, maar ja… soms blijkt een boek toch een miskoop te zijn. Of ligt er een exemplaar tussen waarvan je weet dat het niet bij je past. De boeken van de boekenbeurs zette ik op bol.com en het lifestyle-boek zette ik voor een scherpere prijs op Marktplaats. Hij had er al eerder opgestaan, maar misschien zou ik nu wél een koper vinden.

Het plantenrek wat ik al jaren had, ging ook op Marktplaats. Ik wist dat daar veel belangstelling voor was, want sommige spullen van Ikea zijn verzamelobjecten. Voor de lol zette ik er zelfs kleerhangers, nog in de verpakking er ook op (we hebben massa’s van die dingen). Ik verwachtte niet dat die zouden verkopen.

Er gingen meubels de deur uit, vooral die uit ons kantoor. Die extra zitplekken bij de tafel? Mwoah. Met het coronavirus zijn die extra stoelen overbodig. En: we hebben er nog een paar staan die opgeknapt moeten worden! De boekenkast en kledingkast konden verwisseld worden voor ondiepere exemplaren, die vrijkwamen dankzij een verhuizing. De extra stoelen verruilden we tegen ondiepere kasten. Sommige onderdelen van de diepe boekenkast verkochten we apart, omdat er markt voor bleek te zijn. Dit vertaalde zich in een biedoorlog en een ontplofte inbox bij Marktplaats.

Lekker pingelen

Een paar dagen lang hoorde ik niets of probeerden mensen te pingelen. Pingelen mag, maar kom dan niet met een flauwekulbod aanzetten. Maar opeens had ik toch weer een dealtje te pakken. Als je het aantrekkelijker wilt maken om spullen te verkopen, denk je met de klant mee. Ik bood extra service aan. Goedkopere vervoerders (DHL scheelt een euro met PostNL als het om een pakket gaat), kasten alvast uit elkaar halen, mensen de tijd geven om iets te kunnen kopen… Dat sloeg aan. Dit is de eindstand.

ArtikelPrijs
Diepe boekenkast met accessoires60
Kleren32
Kleerhangers3
Boeken en cd’s via bol.com17,74
Lifestyle-boek15
78 toeren-platen10
Diepe kleerkast100
Plantenrek18
Totaal verkocht255,74

Ja, dat zijn een hoop euro’s hè? Een van de weinige dingen die ik niet heb kunnen verkopen, is een retro fiets waar uiteindelijk niemand voor kwam. Die heb ik naar de kringloop gebracht (een dag voor de lockdown). Ik voelde me rijker, dankzij de ruimte in de berging.

Nu is het vrij rustig op al die verkoopplatforms. De feestdagen zijn amper voorbij, dus mensen kijken niet zoveel meer op Marktplaats. Dat komt nog wel, vooral als minder essentiële winkels dichtblijven. Men gaat op een gegeven moment toch een beetje struinen (tip: kijk eens in je eigen buurt).

Maar deze Tweedehands Verkopen Challenge heb ik mooi voltooid, met de onmisbare tips van Maaike die ik per e-mail kreeg. Ik heb er stiekem wel een beetje langer over gedaan, maar je hebt dan wel minder spullen, meer ruimte en meer geld. Om bijvoorbeeld je studieschuld af te lossen. Of voor een nieuwe studie te sparen!

9 thoughts on “De Tweedehands Verkopen Challenge

  1. Leuk en herkenbaar! Ik heb sinds het voorjaar van alles op Marktplaats gezet. Heel veel klein grut ook, van servies tot knutselspul. Alles bij elkaar leverde het zo’n 400 euro op, zonder moeite en voor allemaal dingen die we niet missen. Zeker omdat we thuis werken, werd ophalen wel heel makkelijk. Ik beleg met het verdiende geld. Grappig hoe onverwachte dingen soms heel geliefd zijn! En ik geniet ook van de ruimte en koop nu nog kritischer dan ik al deed.

    1. Het is zo heerlijk! En een verademing. Ik ben ook nog lang niet klaar. Telkens als er iets verkocht is, heb ik weer zin om iets anders te koop te zetten 🙂

  2. Goh bij mij gaan die tweedehandsverkopen soms met periodes heel goed, en dan zijn er ook weer hele periodes dat ik me er niet mee wil bezighouden en dat ik niets verkoop. (want het vraagt wel veel energie vind ik). Deze maand en vorige maand gingen super: ik heb voor 570€ verkocht. Ik verkoop vooral spullen waar de kindjes geen interesse meer in hebben, kledij, speelgoed, accessoires, huishoudspullen enz. Ook 2 paar merkschoenen die dan toch niet in de smaak vielen bij dochter werden verkocht. Het geld van het speelgoed gaat voor de helft op de kindjes hun spaarrekening, de andere helft is voor mij, voor alle moeite die ik erin steek. Het geld dat ik zelf ermee krijg gaat naar de spaarbuffer. Die mag wel nog een stukje groeien om op een goed pijl te komen.
    Vandaag ga ik nog 2 pakketjes op de post doen en morgen komt iemand het laatste koopje van dit jaar bij ons thuis ophalen.

    1. Ik heb ook periodes dat er niets verkocht wordt. Geen één Marktplaats-berichtje. En dan lopen opeens een paar advertenties af en dan krijg je toch weer een berichtje. Of soms gaan mensen pas reageren nadat je het er al voor de derde keer op hebt gezet.

    1. Ik geef ook graag weg, maar ik vind het ook wel leuk om soms iets te verdienen. En de kringloop krijgt buiten de lockdown ook een hoop van mijn spullen, als hij weer open is kom ik daar een keer in de 2 weken wat afgeven 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.