Gratis, Kleding

Lang leve de kettingkledingruil

Onze baby heeft af en toe last van spugen. Kuiken’s garderobe is best groot, zodat als er gespuugd of er een rugkruiper ontstaat schone kleding is. En we hebben altijd extra voor het kinderdagverblijf. Tot ons grote verdriet blijft Kuiken dáár juist erg schoon, terwijl wij toch regelmatig ons om moeten kleden als er weer eens op ons gespuugd wordt. Kuiken gaat namelijk voor de volle laag met het spugen. Je doet het goed of je doet het niet, is Kuiken’s motto. Dat motto kan ik best waarderen, maar mijn vieze kleren wat minder. Ik draag opeens ook een stuk minder vaak wollen truien. Want die worden er niet beter van als ik ze wekelijks moet wassen omdat er babykots op zit.

Kettingkledingruil

Een capsule wardrobe is echt onmogelijk met zo’n klein dondersteentje. Na mijn zwangerschap paste ik bijna niets, ik heb een dag gehad dat werkelijk alles wat ik paste vies was geworden. Mijn zwangerschapskleding zat te ruim, veel van mijn reguliere kleding was nog te klein. Inmiddels ben ik weer wat gekrompen in de breedte en pas ik weer wat meer. Van sommige dingen heb ik afscheid genomen, want die ga ik nooit meer passen (ja, als ik net zoals die influencers ga sporten, maar daar heb ik helemaal geen behoefte aan). Laatst had ik een jurk die me voor de zwangerschap prima stond, maar na de zwangerschap leek ik er een prima kandidate in voor ‘Hotter than my daughter’.

Aangezien wij in de omgeving een heuse kettingkledingruil hebben, is dat handig. Hup, mooie en nette kleding die me niet meer past in de tas en kleding die me wel past er uit. En door naar de volgende, die er wel in past. Een kettingkledingruil heeft grote voordelen:

  • Het is coronaproof
  • Je leert nieuwe mensen kennen in de buurt
  • Het is gratis
  • Je kunt op je gemak passen. Voor mij is dit extra belangrijk, want ik heb een heel ander figuur gekregen. Dus ik moet de tijd kunnen nemen om nieuwe soorten kledingstukken te proberen.

En als er iets na een ronde er nog steeds in zit, haal je er uit en breng je het naar de kringloop. Soms heb ik ook dat ik er niets uithaal, maar er weer 3 kledingstukken in heb kunnen doen. Meestal doe ik er wel iets in, want ik ruim mijn kledingkast vaak op. Ik let uiteraard wel op de kwaliteit, ik ga geen dingen ruilen die versleten zijn. Daar wordt ook op gelet in de ketting. En er worden foto’s gedeeld van nieuwe aanwinsten. Ik durf niet zo goed selfies te maken met mijn nieuwe aanwinsten, maar misschien moet ik dat toch maar eens doen. Ook voor mezelf, ik mag best trots zijn op mijn nieuwe figuur.

Dankzij de kettingkledingruil heb ik genoeg kleding die ik pas en heb ik ook veel kleding kunnen doneren. Is er in jouw omgeving een kettingkledingruil? Doe jij eraan mee?

3 thoughts on “Lang leve de kettingkledingruil

  1. Hey, ik weet niet hoe lang geleden je bevallen bent, maar ik zou mijn oude kledij toch maar niet te snel weg doen. Het kan soms 2 of 3 jaar duren, maar mijn ervaring na 3 kinderen is dat je uiteindelijk toch elke keer weer min of meer je oude figuur terug krijgt. Ook zonder sporten. Soms heeft je lijf door alle aanpassingen in je leven gewoon meer tijd nodig. Bij mij was het toch zo.
    Die kledingruil klinkt trouwens als een super initiatief!

  2. Wij hebben ook een kledingruiltas en die heb ik gebruikt om kleding door te geven aan anderen. Zelf heb ik er niets uitgehaald want niet mijn kleur of mijn stijl. Dat klinkt kieskeurig en dat ben ik ook wel. Maar ik heb geen kleine kinderen dus hoef geen uitgebreide kleerkast. Ik houd er nu weer een tijdje mee op en later start ik er wel weer mee.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.