Algemeen

Dag huis

We gaan verhuizen. Beetje onverwacht, ons leven is namelijk niet druk genoeg met een kleine spruit! We kregen de kans om voor een goede prijs een huis te kopen en dat hebben we gedaan. Eerst wilden we wachten totdat de baby wat groter was, maar we realiseerden ons dat we deze kans niet een tweede keer zouden krijgen. Voor degenen die het nog niet weten: de huizenmarkt is een ramp.

Oud huis

We besloten te verhuizen naar een oud huis waar iemand in had gewoond die niet kon klussen. Het sanitair was nog wel aardig, maar de rest had wat eh… liefde nodig.

Maar we hadden ook nog ons oude huis. Een hip flatje waar we net een keuken aan het renoveren waren. Het werk was stilgelegd, omdat ik een stuk minder energie had met m’n zwangerschap. Ach, dat verven kwam later wel, zeiden we tegen elkaar (alhoewel ik wel dacht: wat zal de kraamverzorgster wel niet denken van deze keuken?!). Kwam wel na de bevalling, dachten we. Toen hoorden we dat de taxateur binnen twee weken zou komen en hebben we binnen 5 dagen die hele keuken gerenoveerd. We waren trots. Het had er nog nooit zo netjes en strak uitgezien. Een dag voordat de taxateur kwam, donderde er een kastdeurtje uit. Maar natuurlijk, want zo gaan die dingen. Uiteraard hebben we dit netjes gerepareerd en konden we er smakelijk om lachen.

Herinneringen

Toen het huis er zo goed uitzag en we eindelijk de taxatie achter de rug hadden, werden we toch wat nostalgisch en weemoedig. We hebben hier veel meegemaakt. Onze eerste kus, daarna het jaar dat we gingen trouwen… toen ik mijn baan vond, toen mijn vrouw weer betaald werk kreeg, toen we besloten écht aan kinderen te beginnen… Ook de slechtere tijden waar we met z’n tweeën doorheen zijn gekomen zijn waardevol. Kijk, ik hoef echt niet terug naar die vreselijke periode waarin we moeilijk rond konden komen, maar we zijn er toch uitgekomen (mede dankzij de Coronacrisis). En nu hebben we een baby. Kijk ons nu!

Ons Kuiken zal de kamer niet hoeven te delen als we weer moeten thuiswerken. Stel dat Covid-19 ooit helemaal verdwijnt, dan is thuiswerken voor ons nog steeds een reële optie. Maar nu hoeft niemand meer een kamer te delen met de kleine en de kleine niet met ons! We hebben in plaats van een smal balkon een tuin. En ondanks dat we dichter bij de grotere weg wonen, horen we het verkeer amper. En bij de flat was er -achteraf gezien- een hoop verkeer. Toen we de laatste spullen verhuisden, dacht ik: wat een herrie!

In ons nieuwe huis hebben extra ruimte. Een zolder en een grotere berging. Maar de hal is piepklein, in tegenstelling tot onze flat. Die had een hal waarin je zowat de Weense wals kon dansen. Als de hal in het nieuwe huis 1 vierkante meter is, is het veel. En dat is inclusief naar binnen draaiende voordeur! Ik ben al druk aan het Pinteresten (dat is bij deze een werkwoord) om dat toch een beetje gezellig te maken.

Klushuis

We verhuizen naar een klushuis. Dat was te verwachten met ons budget, maar dit geeft ons ook de kans om er een huis naar onze smaak van te maken. Het is nog lang niet af, maar we kunnen er wel iets gezelligs van maken. Uiteraard gaan we het verduurzamen, de overwaarde van ons vorige huis biedt die mogelijkheid. Gelukkig zijn we zelf erg handig. Ik klus ook; de lichtere recht-toe-recht-aan klussen neem ik voor mijn rekening. Ik moet immers herstellen van een pittige zwangerschap.

Ik raad overigens niemand aan om een kluswoning te hebben en een kind van een paar maanden. Het is flink aanpoten. Gelukkig is ons Kuiken en heel makkelijke baby die je makkelijk naar de bouwmarkt mee kunt nemen. Die vindt zoveel best, echt heerlijk is dat. We doen zoveel mogelijk wanneer Kuiken slaapt. Boren is het minst favoriet, zelfs als de buren boren, vindt Kuiken dat een zeer goede reden om het op een brullen te zetten. En terecht, want een boormachine maakt ook een pokkeherrie.

We kijken met weemoed terug naar ons oude flatje. Maar we zien de toekomst in ons nieuwe huis zonnig in, hier wonen we nog lang!

1 thought on “Dag huis

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.