Algemeen

Hosselen voor de extraatjes

Hosselen, is dat niet straattaal voor drugs dealen? Of dat geinige liedje van Boef? Haha, dat ook, maar ik heb het over side hustles, een extraatje verdienen aan minder dubieuze zaken!

Gedoe met acceptgirokaarten

Vroeger hosselde ik door oude spullen te verkopen door middel van kaartjes bij C1000, met wisselend succes. Toen ontdekte ik dat ik via Marktplaats kon verkopen, maar dat was op kleinere schaal dan nu, omdat ik voor mijn 18de niet met internetbankieren mocht werken (moest je toen nog toestemming voor krijgen van je vader). Ik zat met een ouderwetse acceptgirokaarten, wat natuurlijk totaal niet opschoot! Toen ik net ging bloggen was ik bijna 18 en ontdekte ik Opinionbar. Volgens mij is de laatste keer dat ik daar ooit inlogde ook weer jaren geleden, maar ik verdiende er ongeveer 30 euro per jaar mee. Tegenwoordig is dat voor mij bijna een week aan boodschappen!

Gehossel op Marktplaats

Voor mij is Marktplaats altijd een goede bron van inkomsten geweest. Het gaat echt niet om heel veel geld, het gaat me meer om ruimte. Soms heb je maanden waarin je niets verkoopt, soms doe je binnen een week 4 pakketjes op de post. En soms heb ik gewoon geen heel interessante spullen om te verkopen. En soms heb je een artikel waarvoor meerdere geïnteresseerden zijn en komt er niemand opdagen. Ik werk nu gelukkig thuis, dat verzacht het leed. Marktplaats gaat in golven, maar ik heb altijd nog wel oude spullen in de berging die ik kwijt wil. Vandaag had ik eindelijk een goed bod op een artikel wat er al 2 maanden op stond, dus ik heb hoop. Dat geld gaat ook in een aparte pot. Als mensen het komen halen, betalen ze meestal contant. Zelfs in deze moderne (corona)tijd heb ik nog maar één keer gehad dat als iemand het kwam halen het op mijn rekening stortte bij de voordeur.

Ik kan me niet voorstellen dat je nooit hebt gehandeld via Marktplaats, maar je kunt vast een stel tips gebruiken.

Hosselen op Bol

Naast Marktplaats heb ik ook een bol.com-verkoopaccount waar ik tweedehands boeken, dvd’s en cd’s op zet. En dan denk je: wie koopt er nog cd’s en dvd’s? Nou, best veel mensen. De cd’s lopen veruit het beste. Met duurdere cd’s heb je vaak meer geduld nodig, maar die heb ik ook kunnen verkopen. Er zijn van sommige cd’s maar weinig gemaakt, laat ik die nou in mijn bezit hebben!
Het nadeel van bol.com is wel dat bol.com een bemiddelingsbijdrage vraagt. Het voordeel is wel dat verzenden via bol.com goedkoper is. Dat compenseert een beetje. Ik verdien er soms een tientje per maand mee, in een goede maand 30 euro. En soms een halfjaar helemaal niets. Ik moet wel zeggen dat het in coronatijd drukker is geworden; mensen zitten meer thuis en bestellen meer artikelen.
De belangrijkste tip voor deze side hustle is: bijhouden. Houd je prijzen bij en actualiseer je artikelen. En probeer er niet teveel voor te krijgen, anders val je niet op. Probeer er ook niet te weinig voor te krijgen, want je hebt ook nog bemiddelingskosten en verzendkosten.

Ik verdien een extraatje via dit blog, via een bol.com-partnerprogramma. Nou heb ik een heel goede maand, 20 euro verdiend aan mijn partnerprogramma, maar dat is wel verspreid over 3 maanden (het kost trouwens degene die erop klikt geen cent extra). Kijk, er zijn blogs die veel meer aan hun partnerprogramma verdienen, maar zo’n groot blog heb ik helemaal niet. Ik heb ook eens overwogen om een Ko-fi-account te openen, maar ik heb altijd het idee dat dat voor de creatievere mens bedoeld is.

Vinted

Ik verkoop tegenwoordig kleding op Vinted. Eerst op United Wardrobe, maar dat liep voor geen meter, dus toen dacht ik: het zal wel. Toen werd United Wardrobe overgenomen door Vinted en wilde ik het ondanks de schreeuwerige reclames eens proberen. Op de tweede dag van mijn registratie had ik al iets verkocht, wat ik op Marktplaats en United Wardrobe niet verkocht kreeg (tijdens het typen van dit bericht nog een kledingstuk. En wat extra fijn is, is dat ik in het midden van verschillende ophaalpunten woon. Dus goedkoop verzenden is geen probleem. Ik vind het zeer makkelijk en leuk. Als je je wil registreren bij Vinted, registreer je dan via deze link. Ik verdien een bonus als jij 3 kledingstukken te koop zet!😇

Wil je meer weten over side hustles? Dan beveel ik je ‘Ga hosselen‘ van Jeanine Schreurs aan. Helaas is de papieren versie op een of andere manier niet verkrijgbaar (bij mijn bibliotheek wel), maar het boek is de eerste 30 dagen gratis voor Kobo Plus-abonnees.

2 thoughts on “Hosselen voor de extraatjes

  1. Pas wel op als je een uitkering hebt, dan kan je alles wat je verdiend hebt op Marktplaats,en andere sites inleveren bij de Sociale Dienst. Verkoop je de te kleine kinderfiets om een grotere te kopen,dan ben je dat geld gewoon kwijt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.