Minimalisme

Herfsttornado

Ook als je weinig te besteden hebt, kan het zijn dat je huis dichtslibt. Niet omdat je de complete Action leegkoopt, maar omdat je erachter komt dat je veel dingen afgelopen jaren niet gebruikt hebt. En daarnaast is een opgeruimd huis gewoon heel prettig.

Naar de kringloop

We hadden een keer een weekend vrij. Ook fijn, want normaal zitten onze weekenden vol met bezoeken aan vrienden en familie. Ons huis was een chaos. We waren al tijden niet meer naar de kringloop geweest om dingen weg te brengen. Afgelopen weken hadden we vooral kringloopspullen en dingen naar de stort gebracht voor andere mensen, maar bij onszelf iets minder tijd besteed aan het huis. En er kwam ook het een en ander binnen vanuit het ouderlijk huis van mijn lief. Dat vind ik helemaal niet erg, want dan kan er er ook het een en ander uit, voor de balans!

Wat moeten we met spateltjes voor een gourmetstel wat we niet meer hebben? Of dienbladen? Of bakvormen die we te onpraktisch vinden? Kleren waarin we niet meer onszelf voelen? Kssst, weg ermee. Daar kunnen we vast andere mensen blij mee maken! We zijn met 4 fietstassen vol naar een van onze favoriete kringlopen gegaan. Het is een nette kringloop waar een deel van het geld naar het goede doel gaat. Na het inleveren van spullen, zijn we nog even gaan kijken, want met kleren kun je het nog wel eens treffen. Ik scoorde een leuk spijkerjasje, een mooi getailleerd model.

Tornado door het huis

Toen was het zondag. Ik had enorm slecht geslapen en ik had een enorm ochtendhumeur. Gelukkig is mijn vrouw er dan voor me met haar knuffels en bemoedigende woorden.

Doordat we zoveel spullen naar de kringloop hadden gebracht (wat moet een mens met 20 tapas-bakjes?) was er een plank vrijgekomen. Hij was vies, dus uiteindelijk heb ik de hele kast leeggehaald en schoongemaakt. Dat gaf een enorm goed gevoel! Meerdere kastjes werden slachtoffer van mijn schoonmakerij. Mijn vrouw ging als een razende door het huis met onze gele vriend (op een gegeven moment kwamen we erachter dat zo’n stofzuiger superhandig is bij het klussen en ongelukjes met water. We hebben de bezem ook nog steeds!). En ze klopte alle kleden uit. De was werd gevouwen. Al snel draaide er een nieuwe was.

De vloeren waren leger en stofvrij, wat we meteen merkten. Het aanrecht werd leger en leger. De badkamer werd overzichtelijker en de gang raakte leger en leger. Het voelde fijn. We kregen het overzicht weer terug. Dat geeft zo ontzettend veel lucht en kalmte!
‘Voelt goed hè meissie!’ riep ik naar mijn vrouw.
‘Ja, een opgeruimd huis is een opgeruimde ziel,’ beaamde mijn liefste.

En zo was het. Het huis is nog steeds goed opgeruimd. Dat voelt heel erg goed!

1 thought on “Herfsttornado

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.