Algemeen

Kerstpakketten

Toen ik nog een kind was (ja, oma vertelt), vond ik het altijd spannend als mijn vader een Kerstpakket kreeg. De magie is er helaas wel wat vanaf gegaan sinds ik ze bij Makro heb zien staan, maar Kerstpakketten blijven leuk!

Kerstpakketten, voor de eerste keer

Ik weet nog dat mijn vader een ibericoham kreeg van een van zijn contacten. Het was een prachtig cadeau. Ik zie mijn vader nog in een hyperfocus met chirurgische precisie plakjes snijden van de ham. Mijn broer vond het een griezelig ding, zo’n roze varkenspoot op een plankje. Ik had er geen bezwaar tegen, want ik vond deze ham heerlijk. We hebben er nog lang van gegeten!

Een jaar later, toen ik in mijn maisonnette woonde, kreeg ik zelf een Kerstpakket. Er zaten 2 stoere beige bekers in, en een paar smaken oploskoffie van relatief goede kwaliteit. Ik was er heel blij mee, want het was de eerste keer dat ik zoiets kreeg. Ik had geen betaald werk, alleen vrijwilligerswerk. Op dat moment voelde ik me ook helemaal bij het personeelsbestand horen, ondanks het feit dat ik niet betaald werd.

Het werd wel met het jaar minder, dat vond ik echt heel jammer.

Wat zal er dit keer inzitten?

Naast mijn betaalde werk help ik een uurtje per week ook bij een stichting. Ze hadden laatst een gezellige avond voor alle vrijwilligers, in het kader van de dag van de vrijwilligers. Iedere vrijwilliger kreeg een prachtige grote regenboogkaars mee. Dat vond ik een prachtig gebaar!

Mijn betaalde baan heeft ook vele gezellige avonden en een maand geleden kreeg ik een e-mail over mijn Kerstpakket. Dat is vroeg, dacht ik. Je mocht kiezen tussen 50 (!) pakketten. Als je niet koos, kreeg je een bon voor een of ander veel te duur warenhuis waar ik toch niet naar binnen durf. Je kon naast verschillende Kerstpakketten ook kiezen voor bonnen; welnessbonnen, bioscoopbonnen en bonnen voor muziekvoorstellingen. Ik koos het laatste. De laatste keer dat we naar een muziekvoorstelling zijn gegaan, is inmiddels bijna een jaar geleden. Een cadeau wat ik met mijn vrouw kan delen, zonder dat het halve huis dichtslibt!

Morgen haal ik mijn welverdiende bon op, verheug ik me op❤️

5 thoughts on “Kerstpakketten

  1. Wat leuk, zoveel keuze! Ik vond de kerstpakketten van mijn ouders uitpakken vroeger ook altijd echt een feestje. Zelf heb ik sinds ik volwassen ben vrijwel elk jaar een doos gehad. Ik heb daarnaast ook nog een vrijwilligersfunctie en die komen meerdere keren per jaar, oa met Kerst, met een leuke verrassing. Altijd mooi om gewaardeerd te worden!

    1. Ik vond het heel prettig, omdat ik in principe alles al heb. Een uitje laat een herinnering achter, die voor mij niet in geld uit te drukken is. Bij beide teams waar ik zit (betaald en onbetaald) hebben we teamdagen of teamavondjes. Zo gezellig!

  2. Vroeger vond ik dat ook altijd een heel feest om de kerstpakketten uit te pakken, man kreeg 1 en ik ook en dan vergelijken. Meestal kwam het een beetje op hetzelfde neer. Later kwamen die bonnen voor welness of een of andere voorstelling, vond het 2x niks omdat we zelden of nooit uit gaan.

  3. Vroeger was het bij ons thuis een hele happening. Iedereen zat aan tafel en alles werd er een voor een uitgehaald en met luid gejuich vergezeld. Ik weet nog dat we voor het eerst een blik hadden met quality street bonbons. Wat hebben we daar van genoten.
    Later toen wij allemaal kleine betaalde baantjes hadden. Stonden er soms wel 7 kerstpakketten klaar. De magie was toen weg…..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.