Gezellig kokkerellen

Eten met aanbiedingen; gevulde Portobello’s met geitenkaas

Zoals men van mij weet ben ik gek op mooie aanbiedingen. En ik vind 35%-stickers geweldig, zo kun je nog eens iets eten wat je normaal niet zo snel koopt. Ik koop wel regelmatig Portobello’s, maar alleen als ik er niet de volle mep voor hoef te betalen. Deze week vonden we ze weer in de supermarkt, met 35% korting. Mijn vrouw kende nog een fijn recept met geitenkaas (die toevalligerwijs ook in de aanbieding was) van de BBC; gevulde Portobello’s met geitenkaas.

Gevulde portobello’s; wat heb je nodig?

gevulde portobello's

Men neme:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 Portobello’s
  • 100g geitenkaas
  • 1 takje tijm (je hebt alleen de blaadjes nodig)
  • Zwarte peper
  • 1 klein teentje knoflook (of knoflookpoeder, zoals ik heb gebruikt omdat de normale knoflook op was. Houd er rekening mee dat knoflookpoeder wel een stuk sterker is dan ‘normale’ knoflook)
  • 30g walnoten
  • 2 eetlepels honing

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een kleine ovenschaal en doe er een scheut olijfolie in.

Maak de Portobello’s schoon en haal de onderkant van de steeltjes van de paddenstoelen af. Hak de geitenkaas in stukjes en verdeel dit over de twee Portobello’s. Verdeel de walnoten over de twee paddenstoelen. Hak de knoflook in stukjes of pers deze. Verdeel deze. Haal de blaadjes van het takje tijm af en strooi het over de geitenkaas. Strooi zwarte peper over de paddenstoelen. Giet er nog twee eetlepels honing overheen. Leg de paddenstoelen in de ovenschaal.

Als het goed is, ziet het er nu zo uit;

gevulde portobello's
Een soort rambol 😉

Laat de Portobello’s 12 tot 15 minuten stoven. En klaar ben je; je hebt een heerlijk bijgerecht voor twee mensen!

gevulde portobello's

Het ruikt al heel erg lekker, maar het smaakt nog veel beter (bijna zonde om op te eten, hihi)! Als je dit al ruikt, hoef je de rest van je leven geen vlees meer. Dit is namelijk vele malen lekkerder!

Wij aten er gekruide aardappeltjes uit de oven en een frisse salade bij.

Tip voor goedkope walnoten; leer iemand met een walnotenboom kennen. Op de Wildplukwijzer (hier bestaat een app van) staan er een hoop walnotenbomen waar van geoogst mag worden (denk aan het champignonbakje!). Maar het meest handige is om iemand te kennen met een walnotenboom (heb je dat champignonbakje ook niet meer nodig).

Tip voor verse tijm: kweek wintertijm. Deze soort is net zo lekker als gewone tijm (Thymus Vulgaris), maar overleeft de winter met gemak. Ik heb al een jaar plezier van mijn balkonbak met wintertijm, zelfs toen het sneeuwde!

Dit is het originele recept. Ik ben er iets van afgeweken, maar ik ben eigenwijs 😉

2 thoughts on “Eten met aanbiedingen; gevulde Portobello’s met geitenkaas

    1. Dankjewel! Trouwens, wat tof dat je me volgt! Ik kan helaas niet zo goed reageren op het artikel op je blog, omdat mijn reacties verdwijnen (ik heb af en toe problemen met Blogspot).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.