D.I.Y.

Boodschappentassen maken

Eerlijk geef ik het toe; ik ben geen fan van die grote plastic shoppers. Ik gebruik ze liever niet (ik zou eens moeten kijken hoeveel ik er nog heb, maar ik vermoed dat ik ze bij de kringloop heb gedumpt). Zijn ze chique? Verre van. Past zo’n geval met reclame bij mij? Nou… Als ik reclame maak, maak ik die liever zelf. Boodschappentassen maken is niet moeilijk en een prima bezigheid op een stormachtige dag.

Stof

Ik geef geen geld uit aan stof voor een boodschappentas. Ik heb heel stevige restjes van een Ikea-gordijn liggen, die het prima doen als boodschappentas. Een vriend gooide de stof weg als ik er niets mee zou doen. Nou, geef maar hier… want weggooien is zonde. Ik ga wel boodschappentassen maken, worden ze nuttig gebruikt.

All you need is…

Geduld! En goede zin. Hieronder even een lijstje;

  • Iets meer dan een meter stevige stof. Kijk wat je nog in de kast hebt liggen of wat oma nog heeft.
  • Eventueel een minder stevige stof voor de voering, mocht je een voering willen.
  • Garen die passen bij de stevige stof
  • Eventueel vilt om erop te stikken
  • Een naaimachine
  • Eventueel een naald voor het vilt

Versie 1 versus versie 2

Het concept is vrij recht toe, recht aan… Nou moet ik zeggen dat versie 2 beter is gelukt dan versie 1. Versie 1 heeft handvatten die er niet zo jofel op zijn gestikt… ze zijn niet dubbel gestikt, waardoor ze na een halfjaar soms loslaten. Gelukkig is het een kleinigheid om ze erop te stikken. En de handvatten hebben een beetje de neiging om te gaan rafelen aan de binnenkant. Maar al doende leert men!

boodschappentassen makenboodschappentassen maken

Versie 2 is iets beter gelukt… Er zit een voering in van goedkope rotstof waar ik niets mee kon (in een verstandsverbijstering gehaald, maar je moet er toch iets mee). De handvatten zitten gestikt in de voering, dus geen last van gerafel. En hij zit nog een keer in de rand gestikt. Hij is beter afgewerkt.

boodschappentassen makenboodschappentassen maken

Daarnaast vind ik mijn eigen reclame heel belangrijk, veel belangrijker dan reclame voor het lokale afprijspaleis 😉 Daar gebruik ik vilt voor, wat ik ooit gekocht heb om Kerstversieringen mee te maken. Ik hou van veel kleur en woordspelingen. En flauwe humor. Deze heb ik overigens gebaseerd op een liedje van Cheap Trick;

Ik ben overigens niet héél handig in kleding en dat soort dingen, maar dit is vrij makkelijk. De tassen zelf zijn ook makkelijk; je kunt ze in je handtas opvouwen en ze zijn licht. En er kan best veel in. En als ik er te weinig heb… ik heb nog genoeg gordijnstof.

2 thoughts on “Boodschappentassen maken

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.