Algemeen, Opruimen

Lekker opruimen in het nieuwe jaar

Als een mens met chaotische gewoonten (ik word steeds georganiseerder, maar dat is nog niet mijn tweede natuur) ga ik weer lekker opruimen. Niet te Marie Kondo, want ik trek graag mijn eigen plan. Het bezoek is net de deur uitgeduwd en ik ben de feestdagen een beetje zat. Lekker opruimen in het nieuwe jaar, een schone lei voor 2018!

Toedeledokie, opruimen in het nieuwe jaar

De Kerstboom wordt (helaas) pas de 13de opgehaald. Zucht. Ik ben hem eigenlijk wel zat, maar we moeten maar even wachten. Hij is prachtig en ik heb nog nooit een gehad die zó ontzettend lang mooi bleef, maar de feestdagen wil ik ook wel afsluiten.

Dit is de tussenstand, zonder oud glas, statiegeldflessen, oud papier en plastic mee te tellen (minder boeiend en brengen we toch al geregeld weg);

 • 3 planten die vrij kansloos waren. Worden er waarschijnlijk nog meer, omdat de wolluis bij mij heeft huisgehouden.
 • 1 te klein truitje in de zak waar al kleren in waren gegaan. Wordt naar de kringloop gebracht, want het is nog allemaal mooi spul. Misschien vanmiddag maar even doen.
 • 6 boeken te koop gezet, waarvan er nog geen een verkocht is. Worden er meer, denk ik.
 • 7 Marktplaats-advertenties, waarvan er 6 nog actief zijn.
 • 7 potjes kruiden uit het rek gehaald, waarvan er 1 in zo’n Ikea-potje is gedaan (en bij het plastic afval mocht). De rest gaat in de voorraad in de berging. We gebruiken het allemaal, maar het oog wil ook wat en die Ikea-potten zijn mooier dan de plastic vierkante potten van de Turkse winkel.
 • 2 dichte bussen poedersuiker naar de berging. Geen idee waarom we er zoveel hebben.
 • 2 lege (kinder)champagneflessen naar de berging, voor een nieuwe batch cider.
 • 1 kapotte kledingroller. We hadden er nog een, dus de rol werd gewoon gebruikt tot hij op was. En we zijn 1000 hondenharen armer!
 • 1 computermuis met snoer. Werkt nog prima, dus krijgt hij een enkeltje kringloop.
 • 2 eierdozen naar de berging. We verzamelen ze voor de boerderij waar we vaak eieren halen. Scheelt die mensen een kwartje (!) per eierdoos.
 • 1 bloempot. Doet wat hij moet doen, maar is niet meer mijn stijl. Naar de kringloop ermee!
 • 6 te lelijke Kerstslingers en wat versiering. Enkeltje kringloop.

Troepmagneten

Nou zul je denken; wordt het dan niet een enorme troep in de berging? Nee. Wij hebben een krat met etenswaren en dat houden we bij (oké oké, op twee kilo tahin na dan… die heb ik dubbel gehaald). Wij <3 kratten! En eens in de drie maanden ruimen wij onze berging op. Het wordt weer tijd dat dat gebeurt. Er moet ook het een en ander op Marktplaats en we willen nog een stopcontact aanleggen. Maar in deze berging is het snel een zooitje, juist omdat er zoveel spullen in een kleine ruimte moeten worden opgeslagen.

De inbouwkast heeft dezelfde eigenschap; veel spullen in een kleine ruimte. Maar onze herinneringen liggen er, negatieven… We hebben trouwens wel een enorm aantal vazen voor mensen die nooit bloemen hebben. Mijn vrouw heeft liever bloemen waar ze langer plezier van heeft; met kluit. Dus daar wil ik binnenkort ook naar kijken en daar een democratisch besluit over nemen.

Dit is een begin van een uitgebreide opruimsessie. Binnenkort volgt er meer. Beginnen jullie ook het jaar met een fris huis?

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.