Algemeen

Hoera, het wordt herfst!

De zomer was een droge zomer en het was meerdere weken boven de 30 graden. Sommige mensen vinden het heerlijk, maar ik voel me beklemd. Mijn vrouw kan er écht niet tegen en ligt als een verlepte bos bloemen op de bank. Ik kan me niet meer concentreren als het zo heet is. Daarom ben ik zo blij dat het herfst wordt. Ik weet dat er nu genoeg mensen zijn die toch nog naar het zomerse weer verlangen en mij met een scheef oog aankijken.

Wat zo fijn aan de herfst is

Ik kan weer kleren aan die oprecht fijn zitten. Een heleboel zomerkleren die ik heb, zijn gewoon stuk gedragen omdat ik niet zoveel zomerkleding heb. Shirts zien er niet mooi meer uit, sommige jurken zijn lelijk geworden… En nu kan ik weer laagjes dragen, dat vind ik zó fijn! En ik houd er oprecht van om sokken te dragen. Niet die rare halve sokken voor in je gymschoenen die nooit echt passen, maar gewoon lange sokken met printjes (het leven is te kort om saaie sokken te dragen). Ik heb het enorm gemist om vesten te dragen. En mijn mooie bloesjes. Met schoenen vind ik de herfst en winter praktischer, want de enige zomerschoenen die ik heb, zijn mijn pumps en ANWB-sandalen. Ik heb best lastige voeten, dus draag ik liever mijn winterschoenen.

En ik heb de dekens gemist. Ik ❤️ dekens. Met z’n tweeën onder een foute Xenos-deken op de bank naar een mutsig tv-programma kijken… en kaarsen aan… Dat vind ik echt zó fijn! En na afloop lekker dicht tegen elkaar aankruipen, in plaats van dat je je partner niet eens durft aan te raken, omdat het buiten 35 graden is…

En natuurlijk verheug ik me op de mooie herfstkleuren. De hoeveelheid tinten geel en oranje, de vruchten van het seizoen… Ik zag gisteren de eerste kastanjes alweer liggen en herinnerde me hoe fijn en zacht een paardenkastanje kan aanvoelen. En dat de binnenkant van de bolster ook nog zo zacht en beschermend is. Als je dan in het bos bent en goed ruikt, zou je zelfs de eerste paddenstoelen kunnen traceren. Ik verheug me al op de eerste kastanjeboleten!

Herfst, je bent meer dan welkom en ik geniet van je!

2 thoughts on “Hoera, het wordt herfst!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.