Algemeen

Kamperen; een bloemlezing

Kamperen; je houdt ervan of je haat het. Ik ben iemand die het leuk vindt, maar ik ben niet zo’n typetje wat ’s ochtends veel te vrolijk is terwijl iedereen na een nacht met optrekkend vocht humeurig aan de koffie zit. Maar ik vind het leuk om in de tent te slapen en ik hou van de eenvoud.

Op een camping maak je soms aparte dingen mee. Misschien zijn ze wel herkenbaar!

 1. De muis in de tent, een groot voordeel aan kamperen aan de bosrand. Onze halve voorraad was aangevreten, daarna begon hij aan onze plastic boodschappentas. Dat was de druppel; toen hebben we al ons bezit in plastic Hema-bakken gedaan! Op een gegeven moment kregen we achterburen met een fonkelnieuwe opblaastent. Toen hoorde ik gekletter en geroezemoes in de nacht. De vrouw vroeg: ‘Wat is er?’ Haar vriend zei: ‘Er zit een muis in de tent!’ Ik moest enorm mijn best doen om niet keihard te lachen­čśé
 2. Op de vuurplaats van de camping kwamen de campinggasten samen. Een oudere dame had een hobby; verhaaltjes vertellen. En omdat wij net getrouwd waren, vertelde ze de mythe van de olijfboom. Dat vond ik zo ontzettend lief!
 3. Je tent opzetten in het licht van de auto, want verder is het pikkedonker. Leve de gemeentecamping in Frankrijk. Gelukkig zijn wij vrij handig in het opzetten van de tent… de auto startte de volgende ochtend maar net!
 4. We hoorden de hele nacht iets met een elektrisch motortje rondrijden op de camping. Het bleek uiteindelijk een puber te zijn op een elektrische step. Om 1 uur ’s nachts was eindelijk zijn accu leeg.
 5. WC-rollen. Iedereen probeert ze te verstoppen. Waarom? Iedereen gaat naar de WC, Hermien. Ik weet dat je gaat poepen (mijn oma had blijkbaar een mooie gehaakte WC-rolgordel in jaren ’70 kleuren, dan viel het minder op… vooral leuk als je op een naturistencamping bent).
 6. Het kampeerfornuis wat het niet deed. We hadden hem niet uitgeprobeerd (wat natuurlijk dom was) en kwamen er pas achter toen we op bestemming waren. Gelukkig waren we voor geen gat te vangen, want we hadden een inimini reserve-gaspitje en een barbecue. Wat hebben we hiervan geleerd? Altijd je fornuis en je gasfles testen voordat je weggaat, anders sta je toch mooi te koekeloeren.
 7. Die avond dat het ging regenen en iedereen tegen twee meiden (onze buren) zei dat ze hun tent moesten afspannen. Dat gebeurde niet. Ze waren helemaal natgeregend, wat ook wel sneu was. Ze waren de volgende ochtend weg.
 8. Stelletjes die ruzie maken tijdens het opzetten van de tent. Mensen, doe rustig. Waarom zou je ruzie maken tijdens het opzetten van de tent?! Verdeel de taken gewoon goed en luister naar elkaar. Dan heb je gegarandeerd nog voordat het donker is je tent opgezet.
  Wat dat betreft hebben wij best een risico genomen met onze huwelijksreis. We zijn gaan kamperen en hadden alleen nog een (tweedehands en gratis) tent in de huiskamer opgezet. En we gingen ook nog in een week waarin het weer niet al te best was. Maar we hebben altijd samengewerkt!
 9. De natte sokken en de schoenen die te ver weg staan. Sop sop sop… Getsie!
 10. Die veel te vrolijke buurman die jou ’s morgens groet als je als een tandenpoetsende gremlin achter de wastafel staat. Ook grrroeiemorggren.

6 thoughts on “Kamperen; een bloemlezing

 1. Op een van mijn favoriete campings kunnen kinderen vrijuit rondscharrelen. Door de bosjes sluipen, bijkletsen in de slechtweerruimte of op een heuvel, wat spelletjes spelen of lezen buiten bereik van hun ouders. Kijken wat er in de sloot zwemt, kikkers en padden opvissen…. En die dan laten ontsnappen.
  Drie keer raden waar ik de volgende morgen bijna bovenop zat, bij het uit de tent kruipen! ­čśë

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.