Opruimen

Score van de rommelmarkt en kringloop

Afgelopen week hebben we de berging opgeruimd. Er is veel weggebracht naar de kringloop. Er is zeker wel een paar kuub rommel weggegaan. We zijn opgelucht… tijd voor ontspanning!

Kringloop

Logistiek gezien was het handiger dat mijn vrouw alle kringloopspullen naar de kringloop verderop bracht. Ze ging ook even kijken. Ik werkte, dus kon ik er niet bij zijn. Het bleek een leuke en nette kringloop te zijn, dus op mijn vrije dag gingen we er samen naartoe. We moesten ook bij de doe-het-zelfzaak zijn die om de hoek zit, dus dat kwam goed uit. Ik was er nog nooit geweest, terwijl ik er dichtbij op school heb gezeten.

Ze hadden er echt hele nette spullen! Zelfs de kleding was netjes. We slagen nooit zo vaak bij de kringloop voor kleding. Mijn vrouw kocht er een mooie jurk en ik vond er een elegante blazer. En ik vond er een mooie Bialetti Moka Express. Superfijn, want op de terugweg van de vakantie brak bij onze oude pruttelpot het handvat af. En uiteraard was die merkloos, zodat ik het onderdeel niet na kon bestellen. De Moka Express van de kringloop was goedkoper dan een nieuw handvat!

bialetti 6-kops

Rommelmarkt

Om de hoek was een rommelmarkt. De laatste keer dat we bij een rommelmarkt waren geweest, was afgelopen zomer in Frankrijk. In Nederland is het aanbod heel anders; de schuren gaan niet leeg, maar de speelgoedkisten w├ęl. We vonden uiteindelijk een ouderwetse kledingborstel voor het bedrag van 50 cent. We hebben thuis een kledingborstel, maar die veroorzaakt zoveel afval, dat dit een milieuvriendelijker alternatief is.

Daarnaast vonden we een leuke geruite blazer van wol voor 2 euro. Ik heb afgedongen omdat de knoop eraf lag­čśť En bij de kraam ernaast vonden we een kersenontpitter van Westmark, nieuw in de verpakking. Je kunt er blijkbaar 15 kilo kersen per uur mee ontpitten! Dat wordt nog eens feestelijk vlaaien maken!

Kringloop nummer twee!

We waren snel uitgekeken op de rommelmarkt en bedachten ons dat we nog wat zakken kleding hadden die we naar de kringloop wilden brengen. Daar hadden we een paar weken geleden ook een stuk gereedschap gezien wat erg betaalbaar was in vergelijking met de winkelwaarde, dus gingen we snel op pad.

Het gereedschap was er helaas niet meer, maar we vonden wel andere leuke dingen.

Ken je dat gevoel dat je op vakantie gaat en je eigenlijk de zorg voor je planten z├ęlf wilt regelen? Ik heb jaren gezocht naar een oplossing. Geklooid met katoenen touwtjes en emmers water, gedacht aan een druppelslang (wat niet ideaal is als je tuinslang door het hele huis moet om in je balkontuin plantjes water te geven)… Al die high-tech systemen zijn niets voor mij. Dus we vonden 6 stuks Aquaflora Holiday druppelaars.

We vonden we luxe jasmijnthee, afkomstig uit een idyllisch theehuis uit Beijing. 2 euro voor 400 gram losse thee.

thee

Tot slot vonden we ook nog een ouderwetse kruik. Het seizoen is niet ideaal, maar als we ziek zijn of pijn hebben is een warme onverwoestbare kruik ideaal.

stalen kruik

Geen slechte score voor dit huishouden, al zeg ik het zelf! Wat heb jij afgelopen week bij de kringloop en/of rommelmarkt gekocht?

5 thoughts on “Score van de rommelmarkt en kringloop

    1. Ja, fijn h├Ę! Ik vind vaak dat ze leuke dingen hebben, maar dit is de eerste keer sinds maanden dat we iets kopen… En vrij veel ook nog. Meestal brengen we alleen maar dingen weg!

  1. We gaan binnen een jaar verhuizen en het nieuwe huisje is niet hakf zo groot als dit huis dus wij ontspullen. Alleen als kleding wil kopen ga ik eerst naar de kringloop. Omdat ik vrij gemakkelijk ben, wat kleding betreft, slaag ik meestal.

    1. Wij vinden kleding vinden nog best lastig… vooral in combinatie met werk (ga ik nog een artikel over schrijven)… Moet er wel fatsoenlijk uitzien. En ook nog eens goed passen. En ik ben ook nog eens bijzonder kritisch.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.