Algemeen

Koningsdag 2018: de buit is binnen!

Koningsdag, of voorheen Koninginnedag, is een dag waarop ik me het hele jaar op kan verheugen. Ik spaar er zelfs voor, al mijn wisselgeld (wat met pinnen bizar weinig is) en geld wat ik op straat vind gaat in een spaarvarken. Mijn portemonnee was zwaar van de stuivers!

Ritueel

Ik vind het leuk om op deze dag de vlag uit te hangen. Vanmorgen hebben we de vlaggenmast geïmproviseerd. Een lange lat en een paar tie wraps… En voilá, de vlag hing uit!

’s Avonds had ik al gepland om oranje eten te eten… Linzensoep. Dit recept, ik vind de veganistische variant zó lekker.

En natuurlijk gingen we rommelmarkten bezoeken. Ik had niet echt een lijstje met dingen die ik zocht. Ja, een boek en ik ging kijken of ze nog ergens leuke kleding hadden (ik heb heel weinig T-shirts). Ik heb al snel het idee dat ik alles al heb, dus ik heb niet echt dingen nodig. Vind ik. Denk ik. Ik vind het wel heel erg leuk om naar andermans rommel te kijken. Er staan soms echt dingen bij waarvan ik denk: hoe kan iemand dit ooit mooi hebben gevonden (oké, dat zal iemand later ook misschien zeggen van mijn inrichting)?

Er waren over het algemeen veel handelaars en dat was ook het drukste gedeelte van de rommelmarkt. Dat vind ik dan wat minder, ik vind het leuker om bij mensen te kopen die hun koopwaar met zorg op hun picknickkleedje hebben uitgestald.

Buit

Ik heb helemaal niet zoveel geld uitgegeven. Ik heb nog geen €7,- uitgegeven. Jaren geleden gaf ik veel meer uit aan dingen! Ik heb foto’s van de spullen die ik heb gekocht (niet alles staat op de foto, sommige dingen zet ik ook niet op de site). Ik vind dat ik geslaagd ben!

koningsdag

Geloof het of niet, maar deze boeken hadden we nog niet 😉
En ik vond nog fotorolletjes voor mijn analoge fotografie-hobby. Ik ben er zo blij mee!

koningsdag

Oh ja, last but not least… een nettas! Voor een halve euro! Daarvoor maak ik er geen zelf 😉

En, wat zijn jouw aanwinsten van de vrijmarkt van Koningsdag 2018?

1 thought on “Koningsdag 2018: de buit is binnen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.