Alcoholische versnaperingen, Mens & Leven

Wat ongezellig! Gematigd drinker zijn

Wij zijn geen enorme drinkers. Als we één glas wijn of een biertje per week drinken, is het veel. Dat is ons alcoholgebruik. Als één van ons moet rijden (dat gebeurt al bijna niet, want we hebben geen auto), drinken we sowieso niet.

Ketters

Het wordt op één of andere manier als iets vanzelfsprekends gezien om een wijntje mee te drinken. Ik voel me daar niet prettig bij. Alcohol is voor mij niet vanzelfsprekend en het hoeft helemaal niet. Als ik op een feestje ben, hoef ik echt niet aan de alcohol om gezellig te zijn. Een glas thee is ook goed. Maar dan word je toch met scheve ogen aangekeken. Thee? Maar… maar… het is feest! Dan drink je toch geen thee! Oh jawel hoor. Heb je Lapsang Souchong in huis? 😉

Omdat we vrij vaak ‘nee, dank je’ zeggen tegen wijn, bier en nog sterker spul, denken mensen vaak dat we helemáál niet drinken. Jawel, soms. We kunnen echt genieten van een (klein) glas goede wijn. Maar die fles hoeft niet leeg. We genieten soms ook van bier, maar we doen soms een jaar met een krat. Inclusief verjaardagen met drinkers. Sommige mensen denken dat we helemaal niet drinken. Nee, dat dan weer niet.

Ik voel me vaak een ketter, een spelbreker en een gezondheidsfreak. Maar de behoefte is er gewoon niet. De smaak van alcohol ben ik na een glas zat, zodat ik toch op thee of mineraalwater overstap. Of 0.0 radler, ik ben echt zó blij dat dat spul bestaat.

alcoholgebruik

(On)beschonken

Ik vind de feestjes die overheerst worden door alcohol ook niet gezellig. Vroeger ging ik regelmatig naar vrienden waar het vloeibaar goud behoorlijk prominent aanwezig was. De verhalen werden steeds sterker, vrouwonvriendelijker en de verlepte gezichten op de foto’s talrijker. Daar houd ik niet van.

Ik vind dronken mensen irritant. Bij het uitgaan vond ik het vreselijk, al die kerels die dan denken dat je het prettig vindt als ze aan je gaan plukken. Echt gast, opzouten. En de vrouwen die over hun eigen schoenen kotsen. Nee, dank je feestelijk.

Of gezeur rondom de BOB zijn. Je spreekt dat van tevoren af en je houdt je daaraan. Klaar. En als BOB kun je ook feesten, maar dan zonder alcohol. Oh, maar met een wijntje achter het stuur kan toch wel? Nee, dat is eigenlijk al teveel. Je ziet al een stuk meer over het hoofd.

Voordelen van weinig drinken

Er zijn voordelen als je niet drinkt. Dit is een tip van de sluier;

  • Je hebt minder de neiging om te gaan piekeren, dus je slaapt beter dan met drank op
  • Je huid ziet er veel frisser uit
  • Als je EHBO moet verlenen, is dit geen enkel probleem (veel EHBO-cursisten zijn ervan overtuigd dat je met een wijntje op best nog iemand kan beademen)
  • Je hebt geen kater
  • Je kunt hoe dan ook fris achter het stuur zitten

Hoeveel drink jij (mocht je trouwens willen weten of je alcoholgebruik zorgwekkend is, klik dan hier)?

2 thoughts on “Wat ongezellig! Gematigd drinker zijn

  1. Wij drinken ook niet veel,gewoon af en toe als we er zin in hebben. soms 1 x per maand. Af en toe meer. Nooit meer dan 1 of 2 consumpties. Ik heb ook een hekel aan mensen die veel drinken. Ik heb nog een paar vrienden die wel behoorlijk drinken. Ik voel me nooit op mijn gemak als ze dan steeds “losser” worden. Dus we hebben een truc. We spreken altijd af buiten de deur, theater en/of een restaurant. Dan moeten ze rijden en drinken ze een stuk minder dan thuis. 🙂 🙂

  2. […] Het potje biologische pindakaas en de 2 flessen ijsthee waren gratis, dat was een weekactie. En de reep Tony’s Chocolonely was ook gratis, een welkomstactie. Je ziet ook een gigantisch blik doperwten. Verder biologische kokosmelk, biologische kikkererwten, aioli, vegan chocola, toastjes, noodles, koffie, biologische kamillethee en natuurlijk 0,0% radler. Je schijnt er ook alcoholische versnaperingen te kunnen krijgen, maar daar heb ik me niet zo in verdiept. Daar hebben we ook genoeg voorraad van, omdat het niet wordt opgedronken. […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.