Trouwen

Budget Bruiloft #2 8-6 maanden voor de bruiloft

Dit is alweer deel 2 van de serie ‘Budget Bruiloft’. Het gaat sneller dan je het zelf doorhebt! Klik hier voor als je deel 1 hebt gemist. Wat moet je ongeveer allemaal regelen in deze maanden (deze blogjes zijn maar een richtlijn, want wij hebben het zelf idioot snel geregeld. Sneller dan gezond is voor mensen die het rustig aan willen doen)?

Geniet

Ik wil nog een (gratis!) tip geven: geniet ook van de dingen die je in deze maanden geregeld krijgt. Ja, deze maanden kunnen hectisch zijn. Vergeet niet te kijken naar wat je geregeld hebt. Klop jezelf (en je partner) eens op de borst, want je hebt het toch allemaal geflikt. En heel belangrijk: vergeet niet van elkaar te genieten, dat is misschien wel belangrijker dan jullie bruiloft. Het is toch een avontuur wat je samen aangaat.

budget bruiloft

Wat valt er te regelen in deze maanden?

Deze maanden staan in kader van je gasten en je trouwoutfit. Ze zijn essentieel. De druk zal ietwat opgevoerd worden.

 • Kies indien nodig hotels uit voor je gasten en reserveer eventueel een paar kamers. Dit hebben wij niet gedaan. De locatie was erg dicht bij onze feestlocatie. De gasten die van ver moesten komen, logeerden bij familie in de buurt. Eventueel hadden wij zelf ook nog een slaapbank, als het moest. Klinkt allemaal erg saai, maar de noodzaak was er gewoon niet. Als het niet hoeft, kun je dit prima schrappen.
 • Maak een definitieve gastenlijst. Dit is heel belangrijk! Wie ga je uitnodigen? En wie niet? En wie mag bij de ceremonie zijn en wie alleen bij het feest? Wij hebben er zelf voor gekozen om iedereen die bij de ceremonie was, ook uit te nodigen bij het feest. Je zult altijd mensen hebben die niet kunnen of niet in de avond kunnen. Of alleen in de avond.
  Heel belangrijk bij de definitieve gastenlijst is: nodig alleen mensen uit die je er echt bij wilt hebben. Als oudtante Betje via via heeft gehoord dat je gaat trouwen en vindt dat ze erbij moet zijn, omdat ze twee keer op je heeft gepast toen je een kind was… Laat je niet onder druk zetten.
 • Ga op zoek naar een trouwoutfit en bestel er een. Wij zijn niet naar een trouwjurkenwinkel gegaan. Dat zat niet in ons budget en we vonden de meeste trouwjurken niet bij ons passen. We voelden ons ongemakkelijk bij de overdaad van tule en glittersteentjes. We wilden wel in het wit gaan, maar we besloten een alternatief te zoeken. Onze jurken komen bij een boetiek in de stad vandaan. Maar ze sloten aan bij onze wensen; we wilden allebei een witte jurk met gekleurde bloemen die niet over de grond sleepte. Die we vaker konden dragen dan die ene dag. En heel belangrijk: we moesten ermee kunnen rijden! Volgens mij zijn we niet duurder uit geweest dan €60,- per jurk.
  Als je toch een lange witte jurk wilt, moet je eens rondvragen in de vriendenkring. Zelf had ik wel de mogelijkheid om de trouwjurk van een vriendin te lenen, maar ik vond het zelf niet bij me passen. Maar als het wel bij jou past, kan het geen kwaad om rond te vragen. Dit geldt natuurlijk ook voor als je een pak draagt. En verder: kringloopwinkels en Marktplaats zijn je vriend!
  Wat trouwens ook een optie is, is: een jurk huren. De moeder van een vriend heeft dit gedaan. Dit is economisch erg voordelig en ze zag er prachtig uit!
 • Maak een huwelijkswebsite als je dat leuk vindt. Hebben we gedaan, maar twee weken voordat we gingen trouwen. We zijn redelijk handig met websites maken en hadden nog ergens een domeinnaam die nergens voor gebruikt werd. Normale mensen (haha) gaan hier natuurlijk veel eerder mee aan de slag. Het is ideaal, want je kunt meteen ook de route naar de locaties erop zetten. Onze website bestaat allang niet meer; we hebben er nu alleen nog een backup van.
  Een simpele WordPress-adres/Wix/Jimdo is goed zat als je weinig kennis hebt en er niets aan uit wilt geven!

Veel tips spreken eigenlijk voor zich. Nu is het nog rustig. Nu wordt je stressbestendigheid nog niet zó op de proef gesteld. Je zult misschien merken dat het moeilijk is om keuzes te maken, want je kunt niet iedereen uitnodigen en het iedereen naar de zin krijgen. Maar het is jullie feestje. Op jullie dag is er geen plaats om familievetes uit te vechten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.