Algemeen

10× het ultieme Geluksgevoel

Het is tijd voor een bom positiviteit! Ik voelde me net intens gelukkig en dat deel ik graag. Natuurlijk is 10 een mager getal voor geluksgevoelens, but it’s a start! Hier krijg ik nou het Ultieme Geluksgevoel van:

  1. Ondanks het feit dat coloradokevers onze aardappelplanten in de volkstuin hebben opgegeten, toch nog 2 kilo aardappelen rooien! En nog best grote ook! Van zoiets simpels word ik intens blij, mijn eigen aardappeltjes!
  2. Thuiskomen van een dag hard werken (inclusief blaren op mijn handen, ondanks de handschoenen) en ’s avonds op de bank mogen neerploffen met mijn vrouw. Met eten wat zij gekookt heeft <3
  3. Als één van mijn planten gaat bloeien (behalve mijn fluweelplantje, want die bloemen schijnen intens vies te ruiken). En het liefst de gestekte planten… dubbel geluk!
  4. Ergens op een festival rondlopen waar ik een heleboel verschillende stelletjes zie (man-man, vrouw-vrouw, vrouw-man. En het liefst ook nog verschillende culturen). Daar word ik echt zo ontzettend blij van!
  5. Als ik ergens mijn favoriete biertje kan bestellen (dat is meestal ook de laatste op de avond, meer dan 10% alcohol). Maar ik ga maar twee keer per jaar naar de kroeg, dus dat is niet wekelijks. Dan ben ik nóg dankbaarder.
  6. Als ik op de radio een liedje hoor wat ik op een oud cassettebandje had staan. Meestal housenummers of Italiaanse jaren ’80 muziek. Dan word ik erg nostalgisch en hoop ik niet dat nu net de telefoon overgaat. Dit is even mijn moment.
  7. De opluchting als ik weer wat inlever bij de kringloop. Iets kopen is facultatief, 9 van de 10 keer gebeurt dat ook niet. Ik weet niet of dat de schuld is van het gebrek aan diversiteit van de spullen of dat ik stiekem toch alles al heb.
  8. Een lief kaartje krijgen. Dat voelt nog steeds als een cadeautje!
  9. Een enorm goede oplossing bedenken voor een technisch probleem. Zonder dat het teveel geld kost, maar met de middelen die ik al in huis heb. Dan voel ik me de hele dag geniaal. Dat voelt ontzettend goed 😉
  10. Een boek vinden waar ik al heel lang naar op zoek was (meestal geen nieuwe boeken, ooit heb ik ze dan geleend bij de bibliotheek, maar vind ik ze zó mooi dat ik ze wil bezitten). Voelt meestal als een droom.

Waar krijg jij het Ultieme Geluksgevoel van?

3 thoughts on “10× het ultieme Geluksgevoel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.