Voedsel(verspilling)

Mijn ervaring met Foodello

Foodello is een Fins-Nederlands bedrijf, een soort online supermarkt. Ze kopen restpartijen op die lang houdbaar zijn, maar niet in de schappen komen. Deze producten worden bij Foodello voor een gereduceerde prijs aangeboden vanwege de volgende redenen:

  • Seizoensgebonden producten (bijv. producten voor een WK of Kerstmis)
  • Drukfouten of een verkeerde verpakking
  • Houdbaarheidsdatum die steeds dichterbij komt
  • Een product wat uit het assortiment verdwijnt

De voedselbank heeft geen ‘last’ van Foodello, omdat de voedselbank bestaat uit lokale initiatieven en zij de hoeveelheid restpartijen aan voedsel die er bestaan niet kunnen opvangen. Wordt er zoveel voedsel geproduceerd? Jazeker. En ook heel veel verspild.

Wat voor merken verkoopt Foodello?

Ik ben zelf meer van de huismerken en ik kijk weinig reclame, dus heel veel nieuwere A-merken ken ik niet. Sommige merken ken ik alleen uit het Kerstpakket van vorig jaar, sommige merken van een cashback-actie. Ze hebben heel wat biologische en fairtrade producten, dat vind ik heel erg goed. Zo kun je op een klein budget toch biologische of fairtrade producten kopen, als je dat belangrijk vindt. Ze hebben een beperkt aantal B-merken, te vinden in de betere supermarkt. En dan heb je nog heel wat merken die we hier niet zo snel vinden. Ik heb bijvoorbeeld koffie besteld van een kleine Poolse koffiebranderij. Het was dan wel van een Italiaans klinkend merk, maar er stond geen woord Italiaans op de verpakking. Wel Pools. En je kunt ook grootverpakkingen krijgen, die je normaal alleen bij de groothandel kan krijgen. Onhandige formaten van 2,5 kilo, maar hé… we vriezen dan wel alles per portie in.

Leuk, maar hoeveel kost het me?

Soms stunten ze met gratis biologische pindakaas, gratis ijsthee en hagelslag voor een cent. Voor andere dingen betaal je dan weer €4,20 en dan krijg je 3 pakken koffie. Dat is €1,40 per pak… Dat vind ik goedkoop. Vaatwastabletten vind ik weer belachelijk duur, maar ik vergelijk eigenlijk bijna alles met het huismerk wat ik normaal koop. De bezorging is gratis vanaf €20,- bij de eerste 3 bestellingen (daarna is het €35,-). En het gaat via PostNL. Je krijgt gewoon een kartonnen doos met boodschappen bezorgd! Enige nadeel is dat je er wel thuis voor moet blijven en het niet op een pakketpunt wordt bezorgd. Ik vind het niet fijn als het bij de buren wordt bezorgd, zitten ze met zo’n doos op de gang. En de huizen hier zijn al niet zo groot! Maar dat is een luxeprobleem en dat ligt helemaal aan mij😅

Unboxing

Wat krijg je dan? Ik kreeg 2 dozen met net ingepakte potjes.

Het potje biologische pindakaas en de 2 flessen ijsthee waren gratis, dat was een weekactie. En de reep Tony’s Chocolonely was ook gratis, een welkomstactie. Je ziet ook een gigantisch blik doperwten. Verder biologische kokosmelk, biologische kikkererwten, aioli, vegan chocola, toastjes, noodles, koffie, biologische kamillethee en natuurlijk 0,0% radler. Je schijnt er ook alcoholische versnaperingen te kunnen krijgen, maar daar heb ik me niet zo in verdiept. Daar hebben we ook genoeg voorraad van, omdat het niet wordt opgedronken.

De producten zijn supernetjes en de levering was ook snel. Veel biologische producten die ik normaal niet kan betalen, maar waar ik wel waarde aan hecht. Het zijn ook allemaal prima producten die ik goed kan gebruiken. Soms iets meer luxe, maar hé… ik vind dat dat ook wel een keer mag als je altijd heel zuinig leeft. Kortom, ik ben een tevreden klant!

P.S. Dit bericht is niet gesponsord. Ik vond het gewoon leuk om een review te schrijven. Ik verdien hier ook helemaal niets aan, zo’n influencer ben ik nou ook weer niet😅

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.