Algemeen

Er komt niets anders dan Philips in huis!

Net als veel Brabantse mensen, heb ik een opa die bij Philips werkte. Philips was hét merk voor huishoudelijke apparaten. Frans van Houten liet weten dat ze stoppen met het maken van het verkopen van huishoudelijke apparaten. Ze willen zich richten op de gezondheidstechnologie.

Philips, voor al uw huishoudelijke apparatuur

Philips verkocht zijn lichtafdeling al in 2016, waar ze bekend mee zijn geworden. Nu is de huishoudelijke apparatuur aan de beurt. Ik vraag me echt af: welk huishouden heeft er geen Philips gezien? Een van de eerste apparaten die ik ooit kocht voordat ik in mijn maisonnette trok, was een spuuglelijke bruine sapcentrifuge van Philips. Zo’n simpel ding wat ik nog steeds heb en het nog steeds doet. We hebben een televisie van Philips (en de houten boxen die in de kast staan zijn er ook van!). Lampen, omdat die gewoon mooier licht geven dan de Chinese namaak. Ons strijkijzer is van Philips. De wekkerradio? Uit dezelfde fabriek.

Het lasapparaat

Mijn oma vertelde dat er vroeger niets anders dan Philips in huis mocht komen. Je snapt: de gekste apparaten kwamen in huis, want mijn opa was er werknemer. Zelfs opa’s BMBE-lasapparaat (booglassen met een beklede elektrode) kwam uit de Philipsfabriek. Dat staat nu in onze berging; mijn oom vond dat wel een leuke nieuwe hobby voor mijn vrouw. We hebben nog niet de ruimte gehad om het uit te proberen, want in ons berginkje kun je net twee fietsen kwijt. Opa had een schuur die groter was dan mijn woonkamer.

Het is geen apparaat waar je mooi mee kan leren lassen, maar het tovert wel een glimlach op mijn gezicht als ik het zie. Opa repareerde er de gekste dingen mee, maar dat vonden we als familie altijd heel grappig, omdat opa nooit iets onzichtbaar kon repareren.

Veel mensen om mij heen wisten niet eens dat Philips lasapparaten verkocht. Maar het bedrijf verkocht alles. Zelfs biertaps, kwam ik achter. En wie kent de Philicorda niet?

In je hart

Philips blijft bij mensen een plekje in het hart hebben. Het bedrijf heeft levens makkelijker gemaakt. Nu gaan ze extra levens redden, wat toch ook een prachtig streven is.

7 thoughts on “Er komt niets anders dan Philips in huis!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.