Algemeen

Missie vuilnisbak

Onze vuilnisbak sluit niet meer. Dankzij een rol Ducktape blijft het deksel dicht. We hebben hem al een paar jaar, maar in die paar jaar zijn we ook meer afval gaan scheiden. Het gevolg daarvan is dat onze vuilnisbak nooit vol is. Of een keuken die onder de vliegjes zit, bah!

Afval scheiden

Aangezien we van die milieuhippies (haha) zijn, scheiden we ons afval. Plastic, groenafval voor de wormenbak, glas, statiegeldflessen, papier, batterijen, frituurvet en het restafval. Daarnaast sparen we plastic dopjes voor KNGF. We zijn met z’n tweeën en proberen ondanks ons beperkte budget toch te minderen in plastic. Onze plasticbak zit twee keer zo snel vol als onze restafvalbak. Voor het GFT hebben we een bakje op het aanrecht wat geleegd wordt in onze wormenbak. Veel werk? Awwelnee! Kleine moeite.

Maar onze restafvalbak mag wel kleiner. Het liefst op een manier dat onze plasticbak ernaast past. En het krukje waar ik altijd mijn teen aan stoot erachter. Hm. Weet je, misschien moeten wij ook zo’n veel te hip afvalscheidingssysteem in huis halen. Op een gegeven moment kwamen wij bij Aldi, waar ze een soort Curver Triple hadden, die je vroeger bij Blokker kon krijgen. Een vreemd ogend ding. Geeft niets, ik heb nog nooit een vuilnisbak gezien die ik mooi vond. Ik vind het ook onzin dat ze mooi zijn. Nou goed, niet té lelijk… en niet te high tech.

De high tech vuilnisbak

Als je daarop gaat zoeken, kom je in de wereld van high tech afvalsystemen. Sensors, coatings die vette vingers voorkomen… Het bestaat allemaal. De prijzen variëren. Soms zijn ze €50,-, maar soms gaan ze richting de €500,-. Maar dan heb je ook de meest high tech vuilnisbak die er is. Het is een vuilnisbak, dus we gaan er niet teveel aan uitgeven. We willen allemaal een oranje Wesco, maar het budget is er niet naar. En Brabantia is natuurlijk leuk spul, maar ik hoef geen functies die stuk kunnen gaan. Ik hou niet van frutsels, extra functies (tenzij de vuilnisbak natuurlijk de zakjes zelf wegbrengt, dat klinkt dan wel weer ideaal) en extra hoekjes die je schoon moet houden. Dat klinkt als werk!

Wat ons heeft doen besluiten

Na Marktplaats af te struinen en het halve internet door te hebben gespit, kwamen we er niet uit. We hebben wel enorm veel lol gehad, omdat er zoveel ehm… aparte ontwerpen op het internet staan.

Als je voor de festivalsfeer in je keuken gaat, is dit afvalscheidingssysteem heel geschikt🤡

vuilnisbak

Maar als je voor en lekker retrosfeertje wil gaan, kom je een eind met deze rode dubbele Wesco. Niet oranje, wel hip.

Terug naar de keuze die we hebben gemaakt. We kwamen afgelopen week bij Aldi. En ‘onze’ Aldi heeft vaak zijn eigen aanbiedingen… De vuilnisbak die we bij Aldi zagen was in de aanbieding! Het is dus de echte nep-Curver geworden. Een afvalscheidingssysteem zonder snufjes mét korting. Niet chique, wel praktisch.

Nog even een afsluitend liedje, een cover van Rammstein (‘Wolt ihr das Bett im Flammen sehen’) van een bandje bij mij uit de provincie. Flauw, maar ik vond hem heel toepasselijk.

3 thoughts on “Missie vuilnisbak

  1. Sinds kort staat er bij de apotheek een ban van Teva waar je overtollige medicijnen in kan leveren en een bak voor de lege stripjes van medicijnen, dat gaat ook best hard merk ik en ook de bak ik de apthotheek was al aardig gevuld.

    1. Oh ja, die was ik vergeten! Omdat ik daar maar één keer (?) per jaar gebruik van maak, was ik vergeten erbij te zetten dat ik dat ook altijd doe; oude medicatie inleveren bij de apotheek! Die bak voor de lege stripjes heb ik nog niet gezien bij mijn apotheek. Ga ik eens op letten!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.