Algemeen

Top 18 fijne dingen van 2018

2018 was voor ons een jaar met een onzeker begin; we hadden opeens geen baan en geen auto meer. De stress werd ons beiden gewoon teveel. We startten onzeker, maar met een optimistische insteek, zoals men van ons gewend is.

Top 18

  1. We willen graag een kind, dus gingen we naar de huisarts, die ons doorverwees naar de fertiliteitskliniek. We wilden graag weten wat onze mogelijkheden waren. Een donor uit onze vriendenkring zou het beste zijn, maar we hebben niet zoveel goede kandidaten op het oog. Dus we moesten breder kijken. Hoe gingen we dit oplossen? Maar dit was een hele stap, want we zijn net begin dertig en dat voelt voor mij nog heel jong. Maar we hebben een heel serieuze kinderwens. We zijn hier vroeg mee aan de slag gegaan, zodat we weten wat er mogelijk is.
  2. We gingen naar de Gay Pride. Daar zag ik een vriend die ik al twee jaar niet had gezien. Ik ben zo blij dat ik ben gegaan. Zoveel mooie mensen gezien, zoveel lol gehad. Misschien staan we volgend jaar zelf wel op de boot ­čÖé
  3. Ik heb gesolliciteerd. Welgeteld heb ik twee gesprekken gehad. Een voor een baan waar ik niet geschikt voor bleek te zijn, ├ę├ęn voor een baan die daadwerkelijk in mijn straatje lag. De laatste is het ook niet geworden, want mijn portfolio bleek wat te mager te zijn. Kun je zeggen: wat is dit voor onzin, dat je solliciteren eng vindt… maar ik ben arbeidsongeschikt. En ik vind het moeilijk om me kwetsbaar op te stellen. En hoe weet je of bedrijven openstaan voor iemand die arbeidsongeschikt is? Wie neemt het risico?
  4. Doordat mijn rijschool opgedoekt werd, moest ik veranderen van rijschool. Dit vond ik doodeng. Bij deze rijinstructeur zijn de stappen die ik maak groter, maar het hele traject is een stuk zwaarder. Ik merk dat het per rijinstructeur zoveel scheelt hoe ze lesgeven. Nu is het niet: ‘Probeer maar in te parkeren’ (en het lukt toevallig), maar nu moet ik er ook nog eens bij nadenken. En ik word veel minder vrijgelaten, merk ik. Niet erg, gewoon anders.
  5. We zijn op fietsvakantie gegaan naar Limburg. Daar hebben we gezwommen, gewandeld en zijn we drijfnat geworden van de regen. En we hebben ontdekt dat FODMAP-proof eten bijna onmogelijk is in dorpjes waar kleine supermarkten zijn.
  6. Ik meldde me na anderhalf jaar te hebben geweigerd om social media te gebruiken aan op Twitter. Wat een geweldig lieve mensen zitten daar! De drempel om buiten je netwerk (want dat was al klein, vooral op Twitter) mensen aan te spreken, was zoveel lager. Twitter heeft een positieve uitwerking op me en is veel diverser.
  7. We gingen met vriendinnen op vakantie. Dit had ik nog nooit gedaan. Dat was erg leuk, want we hebben elkaar op een heel andere manier leren kennen!
  8. We kochten een auto. Dit was een overwinning, nadat de vorige gecrasht was. Een automaat, waardoor we er allebei in kunnen rijden. En hij is nog relatief zuinig ook. We hebben er heel veel plezier van. Hij geeft ons erg veel vrijheid.
  9. De auto kochten we om zelf naar the middle of nowhere in Frankrijk te gaan. Daar kwam ik erachter dat de paar jaar dat ik Frans heb gehad op het vmbo heel erg goed van pas kwam. En dat het me goed afging. Ik ben van nature echt een verlegen type, maar het lukte me prima om me verstaanbaar te maken. Oh ja, we besloten ook dat we een tijd in Frankrijk zouden gaan wonen. Wanneer we dat gaan doen, weet ik niet precies.
  10. We maakten jam. Veel jam. We hebben nog 100 potten appel-mirabellenjam en appel-sleedoornjam staan (mocht je interesse hebben, schroom dan niet om een berichtje achter te laten). Lekker stevige jam van vers zelfgeplukt fruit. Heerlijk!

    

   Dit bericht bekijken op Instagram

    

   Een bericht gedeeld door The Wild Kitchenmaids (@thewildkitchenmaids) op

  11. We zijn naar verschillende musea geweest. Leve de Museumjaarkaart! Het Bonnefantemuseum in Maastricht heeft het meeste indruk op me gemaakt; hier was een tentoonstelling over het vrouw-zijn. De tentoonstelling van het Valkenhof over Maria van Gelre vond ik ook indrukwekkend, maar meer omdat er zo weinig over haar bekend was.
  12. We hebben een wormenbak gemaakt. Dat was voor ons een hele stap in de richting van een groenere levensstijl.
  13. We hebben de vriendengroep van boven de rivieren weer gezien. Het was alweer jaren geleden voor mij, omdat ik gewoon niet zo makkelijk met de trein ga. Maar met een goedkoop treinkaartje ging het wel en het was me een partij gezellig!
  14. We hebben ons huis ge├»soleerd. We kregen al geld terug van de energiemaatschappij, omdat we heel weinig gebruiken (onze CV-ketel is twee jaar geleden vernieuwd), maar we wilden ook van die tocht af. En dat is gelukt, ik verheug me alweer op de volgende eindafrekening! ­čśë
  15. Mijn vrouw ging vrijwilligerswerk doen. Ze vindt het ontzettend leuk en komt stralend thuis. Moe, maar voldaan, omdat ze het oprecht leuk vindt om het te doen. Ik ben zo blij dat ik haar gelukkig zie als ze terugkomt van haar werk­čśŹ
  16. We hebben bijna geen kleren gekocht. Nou was dit meer noodzaak dan dat we zoveel rotzooi in huis hadden, maar het is toch wel erg goed voor het milieu. Alleen Hema heeft dit jaar aan ons verdiend. En de Franse supermarkt, omdat ik toch echt een broek nodig had nadat ik uit mijn enige spijkerbroek was gesleten. Verder hebben we geruild, gekregen en oudere dingen die ons niet meer flatteerden verkocht.
  17. Onze volkstuin is opgezegd. Het was te ver weg. Maar wat was het een rotklus was het om dat stukje grond leeg te krijgen, zeg! Dit was een mijlpaal voor ons, omdat het eigenlijk wel aan ons hart ging.
  18. We hebben zuurdesem gemaakt, wat nog steeds leeft. De volgende stap is een Kerstbrood van zuurdesem.

We zijn echt heel veel op vakantie geweest in 2018. Dat vind ik opvallend. En het is een jaar waarin er best wel wat is gebeurd, maar ook weer niet. Ik hoop op een baan in 2019. Of een extra verdienste. Gewoon iets extra’s, zodat we niet aan ons spaargeld hoeven zitten in maanden waarin dat eigenlijk niet zou hoeven.

Fijne feestdagen in ieder geval, ik hoop dat 2019 voor jullie een topjaar wordtÔŁĄ´ŞĆ

2 thoughts on “Top 18 fijne dingen van 2018

 1. Wat een mooi overzicht van mooiigheden!
  Bijzondere dame he, die Maria van Gelre, beetje de Maxima van toen.Buitenlands, mooi en bijzonder.
  Omroep Gelderland heeft leuke serie over Gelre, de ridders van Gelre, je kan alle filmpjes terugzien online.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.