Minimalisme

Ontspullen; nu met een lijst!

Overal zie je op het internet leuke uitdagingen om te ontspullen, maar ik heb geen idee wat voor uitdaging ik aan zal gaan… het zijn er zoveel! Als ik met mijn kleding begin, ben ik erg snel klaar ­čÖé
Ik denk dat ik een lijst ga maken met de spullen die weg mogen. Per 10, telkens minstens 10 dingen per ontspulsessie. Ook maak ik er foto’s van. Dat laatste werkt voor mij erg motiverend, heb ik gemerkt. Ooit zat ik op een forum waar voor- en nafoto’s werden gemaakt van het opruimen en ontspullen. Er werden ook tips uitgewisseld, geweldig vond ik dat.

Een lijst van spullen die weg mogen

Mijn vrouw ontspulde pas ook. Soms hebben we een bakje met troepies. Dat komt dan weer tevoorschijn omdat we dan een harde schijf of een oude smartphone nodig hebben. Dit doosje was maar het topje van de ijsberg. Hier komt de lijst van wat allemaal weggaat.

 1. Fleece sjaal. We dragen de wollen sjalen w├ęl, omdat deze gewoon prettiger zitten.
 2. Koffiefilterhouder. Ik zet geen filterkoffie, omdat ik van mijn filterkoffie altijd hoofdpijn krijg. De filters zijn naar mijn schoonzus en moeder gegaan.
 3. 8 letters om koekjes mee te bakken.
 4. Bakvorm. We hebben er meerdere en deze is nog nooit gebruikt.
 5. Kompas. Nog nooit gebruikt!
 6. Ring
 7. Plastic borstel. We gebruiken altijd onze houten borstels!
 8. 5 LP’s. Mijn grote zwakte. Een gedeelte zet ik te koop.
 9. Spiegel. Ik heb hem al jaren, maar hij ligt al 2 jaar klaar om opgehangen te worden.
 10. Bloempot

ontspullen

Zo weinig?

Ik ontspul regelmatig op een rigoureuze manier, maar niet bewust. Om bijvoorbeeld de Minimalism Game te spelen heb ik serieus te weinig spullen. Dat zijn 465 spullen in 30 dagen. Ik wil het wel een keer doen, maar ik ben bang dat ik halverwege de challenge strand.

Toen gebeurde er opeens iets heel bijzonders. Opeens kwamen er dingen tevoorschijn die me niet meer op waren gevallen. De boekjes van onze oude auto. De onderdelen van onze oude auto, die mochten op Marktplaats. Kleren waar ik in verdrink. Bakjes die naar mijn ouders moeten.

Ik wed dat als we de berging uitruimen, makkelijk aan 465 spullen komen. Moet ik dit zien als mijn begin van de Minimalism Game?

3 thoughts on “Ontspullen; nu met een lijst!

  1. Dat is waar. Maar er is de laatste tijd vrij veel bijgekomen en we merken gewoon dat we dichtgroeien. Een heleboel dingen moeten we ook gewoon weggeven of verkopen.

 1. Ik vind tien dingen per keer en dan een foto maken ook heel motiverend hoor. Leuk idee!
  Als je dat eens per week doet heb je zelfs meer dan die 465 spullen weggedaan.
  Teunie(Eenvoudig Leven) doet het ook weer anders, die rekent per vuilniszak en haar doel was 100 zakken dit jaar. Een oude centimeter houdt de stand bij, bij elke zak die weggaat wordt er een centimeter afgeknipt.
  Kortom, het ontspullen werkt het best met een methode die bij je aansluit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.