Algemeen

10 voordelen van de hittegolf

Het is ontzettend warm en dat zullen we weten ook! Het kwik komt al weken boven de 30 graden uit. Sommige mensen vinden het prettig, sommigen gaan er aan onderdoor. Ik ben er zelf geen grote fan van, vooral niet in een land waar de huizen zo dicht bij elkaar staan. In een land waar je buurvrouw een halve kilometer verder woont, is het stukken beter uit te houden.

Voordelen van de hittegolf

Er zijn voordelen. Als je nu als een natte krant op de bank ligt, denk je waarschijnlijk ‘Dat mens is gek geworden’. Of: ‘De warmte is naar haar hoofd gestegen!’. Goed, laten we maar beginnen.

  1. Als je brood maakt, rijst het lekker snel. In de winter heb ik vaak nog wel eens problemen om het te laten rijzen. Met een hittegolf is dat geen enkel probleem!
  2. Woestijnplanten vinden dit weer heerlijk. De parachuteplant, cactus en ananas groeien als kool. Andere planten vinden het minder; mijn siernetel valt regelmatig flauw. Wat ook fijn is, is dat je kruiden niet hoeft te drogen… je hebt zongedroogde kruiden dankzij dit weer! Je hoeft overigens ook het gras niet meer te maaien, daar is niets meer van over!
  3. Je koffie blijft warm. Ik weet dat het met dit weer geen goed idee is om koffie te drinken, maar ik móét mijn dag beginnen met een espresso. Anders word ik gewoon niet wakker.
  4. Als je last hebt van dekens die gejat worden door je partner, dan is dat nu niet meer zo erg. Houd ze maar, mij zijn ze te warm.
  5. Als je van nature een warhoofd bent en nog wel eens wat vergeet, dan valt dat niemand op. Bijna iedereen heeft hier last van met deze temperaturen.
  6. Het is te warm om te klussen, dus na een kwartier houdt de buurman het wel voor gezien. Toch heb ik medelijden met de stratenmakers, je zult maar met deze hitte moeten werken. Als ze bij je in de straat werken, bied ze gerust een flesje water aan.
  7. Je bent spaarzamer met water (behalve bij mensen die in de hitte moeten werken). Scheelt weer behoorlijk wat centen.
  8. Verbranden in de zon gaat niet, want het is in de schaduw al bijna niet uit te houden.
  9. Elk zuchtje wind is luxe. Iedere regenbui ook (al is ‘regen’ uit de dikke Van Dale geschrapt 😉 )! Ah lekker briesje…
  10. Je zonnepanelen vinden al die zon prima. Alhoewel, in Vinkeveen is er brand ontstaan door oververhitting

hittegolf

Wat voor voordelen zijn er nog meer met deze warmte? En wat vind je het meest vervelende aan de hitte?

4 thoughts on “10 voordelen van de hittegolf

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.