Trouwen

Budget Bruiloft #5 Just say yes!

De laatste twee weken voor de bruiloft komen eraan. Spannend? Misschien. Je hoeft uiteindelijk alleen maar ‘ja’ te zeggen, al het andere is niet belangrijk op de dag zelf. Er zullen vast mensen zijn die daar niet mee eens zijn en spontaan bridezilla/groomzilla-neigingen krijgen als ze dit horen, maar voor mij voelde het zo.

2 weken van tevoren

 • Dubbelcheck de tijden en afspraken met je leveranciers. Dit was bij ons niet van toepassing. Wij deden alles zelf.
 • Laat je haar knippen en eventueel kleuren. Dit hebben wij anders gedaan (uiteraard, wat verloopt er bij ons normaal? 😉 ). Ik heb mijn vrouw haar haar gekleurd met henna (het poeder van 50 cent, niet het kant en klare wat je bij de drogist kunt krijgen), want haar rode haar past gewoon bij haar. En op onze grote dag zelf hebben we het laten knippen. Ik heb het overigens niet laten verven, ook al ben ik voor de helft grijs. Als ik het kleur moet ik het bijhouden en daar ben ik te lui voor 😉
 • Geef het definitieve aantal gasten door aan de cateraar. Dat waren wij zelf, maar ik geloof dat we gerekend hebben op 30-35 mensen. En nog hadden we over, ook al moesten mensen zowat naar huis rollen.
 • Geef het definitieve aantal gasten voor het oefendiner door. Wij vertrouwden erop dat we niemand vergiftigden. Wij kennen onze eigen kookkunsten. Ook als er stress is, vertrouwen wij erop dat het goedkomt.
 • Schaf de laatste zaken voor de bruiloft aan. Ik weet niet eens wat wij op de valreep hebben aangeschaft. Bij mij was de riem voor mijn trouwjurk een heikel puntje, want ik twijfelde eraan of de grotere maat me wel zou passen. Ze hadden maat S niet meer en overal was die uitverkocht! En ik wilde hem per se in die kleur, niets anders 😀
  En volgens mij zijn we vrij laat op schoenenjacht gegaan. We zijn speciaal naar Duitsland gegaan voor onze schoenen (wij zijn gezegend met grote voeten, daar heb je meer keus) en zijn daar goed geslaagd. Mijn trouwschoenen zijn vrij neutraal, dus ik kan ze ook aandoen bij andere gelegenheden.
  Oh ja, we hebben versiering gekocht bij Hema en Ikea. Die kunnen we prima hergebruiken bij onze verjaardagen.

budget bruiloft

De laatste week…

Nu leef je er naartoe. Zal het wel goed weer zijn? Zal ik de nacht voordat we trouwen wel goed slapen? Wij waren gewoon te moe om te piekeren. Dingen gaan zoals ze gaan, dus erg veel om te piekeren hadden we niet.

 • Maak enveloppen met het geld voor de leveranciers (als ze op de trouwdag contant betaald moeten worden). Wij hadden de trouwlocatie al vooraf betaald en de feestlocatie was al betaald voor de dag zelf, anders konden we er niet reserveren. De drank hebben we uitbesteed aan de bar van de feestlocatie en achteraf betaald. Wij vonden dat heel goed werken.
 • Maak een definitieve tafelschikking en controleer de naamkaartjes. Wij vonden de tafelschikking nog een heel gedoe. Die mag niet naast die! En die niet naast tante Truus! Op een gegeven moment hebben we voor het eerste gerecht een vaste schikking gemaakt en een soort stoelendans gedaan, zodat iedereen elke gang naast iemand anders zat.
 • Ga naar de manicure en pedicure. Hebben wij niet gedaan. Het met meest luxe wat wij hebben gedaan is dat we onze wenkbrauwen hebben laten doen.
 • Pak je koffer voor de huwelijksreis. Wij hebben een huwelijksreis gehad! We hebben overwogen om het niet te doen, maar we hebben een kaart voor natuurcampings. Dus hebben we gewoon een weekje op een natuurcamping in Nederland gezeten. We hebben het enorm naar ons zin gehad. Wij zijn geen mensen om naar Bali of Thailand te vliegen, is in onze ogen erg milieuonvriendelijk. Dat past niet bij ons, dus vonden we dit uitstekend bij onszelf passen!

Het enige wat je nu hoeft te doen, is ‘ja’ zeggen en genieten van de dag!

budget bruiloft

3 thoughts on “Budget Bruiloft #5 Just say yes!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.