Algemeen

Kringloopkoopjes

Vaak verblijd ik de kringloopwinkel met mijn aanwezigheid. Ik vind het fijn om mijn overbodige spullen weg te brengen, maar ook om er even te snuffelen. Je kunt er schatten vinden, maar ook een hoop troep. Af en toe verwonder ik me wat mensen allemaal weggooien. Laatst zag ik zelfs een Brailletypemachine… Je zult het maar zoeken, zoiets unieks!

Platen, platen…

kringloop
We zijn gek op muziek. Graag nemen we de tijd om een plaatje te draaien. Spotify is leuk hoor, maar je gaat er niet voor zitten. Het geluid van een plaat is anders, vaak ook beter (er zijn uitzonderingen)! De kringloopwinkel is ideaal om je collectie van ABBA (haha) compleet te maken. Sommige kringlopen hebben een collectie waar niemand blij van wordt (uitgezonderd een verdwaalde Corrie Konings-fan), maar sommige kringlopen hebben echt een geweldig assortiment aan platen.

Ik ben een groot fan van maxi-singles, ook heel foute zomernummers. Die kosten nooit zoveel, dus die gaan heel vaak mee. Ik vind het zonde om de complete plaat van een artiest te kopen als ik maar twee nummers leuk vind. De B-zijdes vind ik dan wel weer leuk 😉

Boeken

Sommige kringloopwinkels hebben alleen maar oude meuk liggen, sommige hebben echt een prachtig assortiment. Je moet je soms door de troep heen slaan. Zo kwamen wij gisteren een prachtig Engels boek van Stephen Fry tegen, een titel die we nog niet hadden! Soms haal ik wel eens een boek wat niet het herlezen waard is of erg tegenvalt, dat krijgen ze dan op den duur wel terug. Misschien doe ik er een ander wel een plezier mee! Zelf vind ik dit een prima systeem.

Voorwerpen voor dagelijks gebruik

kringloop

Een aantal voorwerpen die ik bij de kringloopwinkel heb gehaald, gebruik ik ook dagelijks. Ik heb een veel te hippe ketel voor €1,50 gescoord. Daar heb ik al jaren plezier van. Ik heb ooit een heel dik hippievest gehaald voor €5,- wat ik draag als het koud in huis is. Het is misschien niet flatteus, maar zo lekker warm! Mijn wekkerradio van Philips, voor €3,- (hij loopt nu achter), omdat ik toch iets nodig had nadat mijn WakeUplight stuk was gegaan. En ik houd er niet van als ik mijn telefoon in mijn slaapkamer heb liggen!

Het voordeel van de kringloopwinkel vind ik dat het assortiment nooit hetzelfde is. Ik vind het leuk om te snuffelen. Maar om niet heel mijn huis volgestouwd te krijgen met kringloopspullen, heb ik met mezelf afgesproken dat als ik naar de kringloop ga, er áltijd iets uit gaat. Ik vind dat een prettige methode. Ook als ik niets vind bij de kringloop, voelt het goed.

Kom jij wel eens bij de kringloop? En wat scoor jij daar zoal?

2 thoughts on “Kringloopkoopjes

  1. Ben tot tevredenheid al een paar keer bij de kringloop geweest . Een prachtige tafel een hele mooie stoel gekocht. Waar ik heel blij mee ben. Waar ik ga leuke mensen ende koffie staat klaar.

    1. Het zijn vaak lieverds, en zo gezellig! Mijn eerste meubilair kwam er ook vandaan; ik heb jaren een zeer fijne bank gehad.

      Van de week een leuke stoel gezien, als vervanging voor een kapotte 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.