Kleding, LGBTQI+

Vrouwen in pak

Een tijd geleden heb ik het pak herontdekt. Ik vind het hartstikke vrouwelijk, maar ook een beetje stoer. Marlene Dietrich schitterde er al in. Heel vrouwelijk en toch een stijlicoon. Nou lijk ik totaal niet op haar (niet qua carrière, maar zeker niet qua uiterlijk), maar ze is een voorbeeld geweest voor vele vrouwen. Nog steeds zie je te weinig vrouwen in pak, vandaar dat ik er graag aandacht aan besteed!

vrouwen in pak

Welk pak?

Ik heb erover gedacht om tijdens mijn bruiloft een pak aan te doen, maar ik heb dat toch niet gedaan. Ik wilde tijdens mijn bruiloft gewoon een jurk aan, ook een beetje om stereotypering te voorkomen. En op een warme zomerdag is een pak al niet ideaal. En om nou zélf te moeten gaan strippen op je eigen bruiloft… Nou, liever niet 😉

In december ben ik met mijn vrouw naar de winkel gegaan. Mijn vrouw weet beter dan ik hoe je een pak moet kiezen en waar je op moet letten. Ideaal toch! Ik wilde geen zwart pak (zwart staat me niet zo, vind ik zelf), maar ook geen pak wat zo weer uit de mode kon zijn. Mode is al niets voor mij; veel te vluchtig. En ik houd van duurzame investeringen, zeker als het om kleding gaat!

Uiteindelijk is het een donkerblauw pak geworden. Ik heb er nog een vrij basic witte bloes onder. Het is de bedoeling dat ik meer variatie erbij ga zoeken, maar dat is niet zo gemakkelijk. Ik vind heel veel bloezen te kort (ik ben vrij lang) of raar staan (ik heb een vrij slanke taille, dat snappen ze tegenwoordig niet). Maar dit was een begin! Mooie statement-ketting (die had ik nog) en een stel mooie pumps (mijn trouwschoenen) erbij en ik was compleet.

Voordelen van een pak

Een jurk staat me ook hartstikke goed, maar afwisseling van spijs is soms ook zeer prettig. Ik voel me sexy en zelfverzekerd in een jurk, maar ook in een pak. Het staat me gewoon erg goed. Ik zie er net zo vrouwelijk uit als in een jurk, maar toch lekker chique. En het zit heerlijk comfortabel.

Ben je een vrouw en zou je het wel eens willen proberen of het je staat? Probeer het gewoon eens; vrij veel betaalbare winkelketens (H&M bijvoorbeeld) bieden pakken aan.

Een voorbeeld van hoe geweldig een pak kan staan bij een moderne jonge vrouw;

Of lekker jaren ’20, zoals bij Dr. Elisabeth MacMillan (Mac) uit ‘Miss Fisher’s Murder Mysteries’ (deze serie is trouwens een aanrader);

vrouwen in pak

1 thought on “Vrouwen in pak

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.