Algemeen

Goede voornemens

Een gelukkig 2018, voor degenen die ik dat nog niet gewenst had! Heeft er nog iemand goede voornemens? šŸ˜‰

Goede voornemens zijn altijd een beetje raar, omdat ze nauwelijks na worden gekomen. Sportscholen verdienen er prima mee; de abonnementen worden altijd in januari afgesloten, dan is het megadruk. Maar het volhouden om te sporten, dat is de opgave. In februari zie je dat driekwart van degenen die voor hebben genomen om te sporten het opgeven of er niets aan vinden.

De faal-vegetariƫr

Tegenwoordig vind ik het makkelijker om goede voornemens na te komen. Ik ben volwassen, ik hoef geen rekening te houden met broertjes of zusjes. Toen ik een jaar of 12 was, was het een hele opgave om mijn goede voornemen om vegetariĆ«r te worden bijna niet nakomen. Het schap met vega-burgers was… beperkt. Vroeger was echt niet alles beter, vleesvervangers zijn erop vooruit gegaan šŸ˜‰
Mijn ouders stonden niet bepaald positief tegenover mijn voornemen. Mijn vader wilde een biefstuk op zijn bord en mijn broertje vond het maar niets. En ik kookte niet, dus heb ik het welgeteld anderhalve week volgehouden om vegetariƫr te zijn.

Ik trok op een gegeven moment bij mijn vrouw in. Zij is vegetariĆ«r. Ik heb jaren na het goede voornemen gewoon vlees gegeten, maar ik kwam erachter dat ik het niet zo bijzonder vond. Soms eet ik het wel, maar dan is het goed en biologisch vlees. Zelfs dan denk ik soms: ‘Mwoah.’ Ik eet liever groente. Nu ik ook zelf kook, kan ik zelf bepalen wat mijn dieet is. En dat vind ik heerlijk. Mijn voornemen voor 2017 is wĆ©l uitgekomen; zoveel mogelijk vegetarisch eten.

goede voornemens

Nieuwe goede voornemens?

Ik heb mijn voornemens voor 2018 al klaarstaan en hoop dat ik ze ook nakom;

  • Een eigen bedrijf oprichten. Dit wilde ik al zo ontzettend lang. Het biedt een hoop voordelen om eigen baas te zijn. En nu doe ik het ook nog, hoe gaaf is dat!
  • Meer foto’s maken. Ik vind zelf dat ik te weinig foto’s maak en mijn technische kennis echt zoveel verbeterd kan worden. Ik ben er af en toe gewoon te lui voor.
  • Georganiseerder werken. Het koken kan veel georganiseerder (ook al ben ik al 20Ɨ georganiseerder dan vorig jaar), het werken kan georganiseerder… Mijn hele dag kan georganiseerder. Ik voel me tenminste ontspannen al ik georganiseerd werk, maar ik heb het dus nooit geleerd. Ik kom over als een ontzettende chaoot, maar ik kan het dus wel en wil me hierin ontwikkelen.
  • Inschrijven voor school. De studeerkriebels heb ik al maanden. De twijfels liggen vooral bij het financiĆ«le plaatje.
  • M’n stinkende best doen om auto te kunnen rijden. We hebben op dit moment geen auto (dit is een lang verhaal), maar zodra ik mijn roze pasje binnen heb, wil ik er zelf een aanschaffen.
  • Meer boeken lezen. Geen idee waar ik de tijd vandaan ga halen, maar extra educatie kan geen kwaad!
  • Een paar programmeertalen leren, onder andere C#. Het lijkt me best fijn om mijn eigen programma’s te kunnen maken.

Heb jij voornemens van 2017 die je waar hebt kunnen maken? En voornemens voor 2018 die ook realistisch zijn?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.