Algemeen

Budget Kerstboom?!

Wij houden allebei van Kerstmis, misschien ik nog het meest. Vorig jaar woonden we nog niet samen, maar richtte ik wel haar Kerstboom in. Ze had al jaren geen Kerstboom gehad. De kat keek niet op of om, dus kon je gerust ook kwetsbare dingen in de boom hangen. Ik droomde van mijn budget Kerstboom. Of dat daadwerkelijk een budget Kerstboom gaat worden, lees je zo.

Versieringen

Ik haalde mijn Kerstboom mét standaard vroeger bij Aldi. Op de fiets, ja. Ik ben altijd gezegend met het feit dat ik spanbandjes in mijn fietstassen heb liggen en ik fietste dus met een Kerstboom achter mijn fiets naar huis. Je had al die mensen eens moeten zien lachen! Maar fuck it, ik had lekker een Kerstboom. Hij was wel twee keer zo klein als die ik nu heb, maar dat paste in mijn huis.

Mijn versiering haalde ik bij de rommelmarkt; de opbrengst ging naar de lokale vereniging voor ouderen. En ik ging naar de Kerstmarkt in het dorp, maar daar haalde ik nooit zoveel leuks vandaan. En Zeeman had ook het een en ander… het was te lelijk voor woorden, maar oké.

Ik heb de Kerstversiering van mijn oma geërfd, niemand wilde het hebben, terwijl er van dat leuke oude spul bij zit. Iedere Kerstmis denk ik nog aan het Kerstdiner wat ze had bereid voor zo ontzettend veel mensen. Ik heb daar nog steeds bewondering voor; ze was al in de 80 toen ze dat deed. Lieve oma.

Ook van mijn andere oma heb ik Kerstspul geërfd, maar zij heeft een andere smaak. Mijn andere oma leeft nog, maar zal dit jaar geen Kerstdiner voorbereiden.

Niet zo budget Kerstboom

Ik had van het weekend bij Ikea een boom gehaald. Hij was echt mooi, misschien wel een van de mooiste bomen die ik ooit heb gehad. Alleen… hij had geen kluit. En raad eens wat ik met de oude standaard van de Aldi-boom had gedaan? Naar de kringloop natuurlijk, omdat ik hem al drie jaar niet had gebruikt. Leve het minimaliseren, kuch-kuch.

Nu moest ik op zoek naar een nieuwe standaard. Marktplaats? Daar staan ze op voor nieuwprijzen. De kringloop had er nog één. Niet zo’n goede als ik eerst had (ik had een of ander high tech kabelsysteem), maar hij leek het te doen.

De Kerstboom naar boven getild. Ja, dat doe ik in mijn eentje. Die van vorig jaar had een kluit en kwam tot het plafond, dit was een eitje 😉
En het op de standaard zetten leek ook goed te gaan. Toen besloot ik de boom water te geven… was de standaard lek. Ben ik kwaad geworden? Ja. Woest. Wie brengt nou kapotte dingen naar de kringloop?! En waarom had ik het over het hoofd gezien?

De volgende ochtend ben ik 10 winkels af geweest voor een standaard. In een niet nader te noemen huishoudwinkel hadden ze er nog een. Daarna was de voorraad op. Pikinski en wegwezen.

Versieren

Ik heb hem getest en hij was niet lek en leek betere kwaliteit dan de vorige. De oerlelijke Kerstboomstandaardverberger (een vreselijk lelijke zelfgehaakte sjaal) paste er ook omheen. De lampjes (waarschijnlijk van oma) deden het ook nog. En de Kerstballen… die brengen altijd enorm veel herinneringen mee. Na een middagje nostalgisch doen, heb ik een bont versierde boom.

Ik heb dit jaar overigens drie Kerstballen gekocht; twee vogeltjes en een Kerstklokje. Ik heb hoogstens vijf euro besteed aan Kerstballen.

De grote planten heb ik versierd met rieten Kerststerren. Er staat een klein stalletje op de gang, met lampjes. Er hangen diverse Kerststerren in huis. Ook de Kerstkandelaars komen tevoorschijn, die vind ik zo lief! Ook het balkon krijgt lampjes.

budget kerstboom

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.